Sveriges Radios volleybollexpert, den tidigare landslagsspelaren, Andréa Jacobsson tror på Engelholm. Men inte på Örkelljunga.

Sveriges Radios volleybollexpert, den tidigare landslagsspelaren, Andréa Jacobsson tror på Engelholm. Men inte på Örkelljunga. Foto: Svensk Volleyboll

Volleybollexperten tror på Engelholm

Men för Örkelljunga blir det ingen final

ÄNGELHOLM/ÖRKELLJUNGA.

Det blir Engelholm som kammar hem årets GP-slutspel i volleyboll igen. Åtminstone om man ska tro Sveriges Radios volleybollexpert Andréa Jacobsson. Örkelljunga får enligt experten nöja sig med att ha kvalificerat sig.

Av
Mikael Öhrn

Imorgon går den 21:a upplagan av volleybollens prestigefyllda Grand Prix av stapeln. Nordvästra Skåne är representerat på såväl dam- som herrsidan, i egenskap av Engelholm och Örkelljunga. När det gäller vilka som tar hem turneringen på damsidan råder det inga tvivel hos den tidigare landslagsspelaren Andréa Jacobsson, numera expert på Sveriges Radio.

I matchen mellan Engelholm och Gislaved kommer Engelholm att vinna enkelt. Precis som tabellen visar så är det ett stort hopp mellan lagen men det är jättebra att Gislaved fått chansen att spela i GP, säger hon i ett pressmeddelande om semifinalmötet mellan den obesegrade serieledaren EVS och tabellfyran Gislaved.

Andréa Jacobsson, med ett förflutet i EVS där hon själv varit med att lyfta GP-bucklan, tror att Engelholm får möta Örebro i GP-finalen och gå segrande ur även den här matchen.

– De har inte sett lika starka ut som tidigare men nu har de ju värvat under jul så förmodligen är de starkare nu. Men det är ett yngre lag numera. Generellt har nivån droppat lite på topplagen men jag tror ändå på guld för Engelholm, säger hon och tillägger:

– Tabellen ljuger inte om hur bra de är.

På herrsidan tror den tidigare landslagsspelaren inte på Örkelljunga.

Jag tror på en repris från förra året med Hylte/Halmstad och Linköping. De två lagen är fortfarande en klass bättre. Falkenberg har en väldigt ung trupp och som alltid med unga lag så är det höga toppar och djupa dalar. Får de ihop det kan de absolut utmana, säger Andréa Jacobsson och fortsätter:

– Herrsidan är betydligt jämnare men jag tror att topp två spelar final och att Hylte/Halmstad tar revansch mot Linköping och förra årets finalförlust.

GP-slutspelet pågår den 19-20 januari på Fyrishov i Uppsala.

Publicerad 18 January 2019 07:00