Till hösten väntar ett stort arrangemang i Lindab Arena.

Till hösten väntar ett stort arrangemang i Lindab Arena.

Rögles nya satsning:

Jättearrangemang i arenan

"Vi kommer att vara aktiva och söka oss till företag och konserter som kan vara här"

Av
Gustav Persson

HOCKEY. Till hösten får Simon Ryfors, bröderna Bibic och de andra sällskap på isen av Carola och ett stort gäng ur den svenska artisteliten. Ica:s 100 årsfirande kommer till Linda Arena och blir startskottet för en nya satsning av Rögle.
– Vi kommer att vara aktiva och söka oss till företag och konserter som kan vara här. För att visa att vi vill vara med och ha arrangemang i arenan, säger VD Marcus Thuresson.
Rögle har precis räddat SHL-kontraktet. Samtidigt som klubben kan börja ladda inför sin tredje raka säsong i den svenska högstaligan håller Rögle också på att inledda en ny satsning. I oktober väntar nämligen ett jättearrangemang i Lindab Arenan när artister som Carola, Tommy Nilsson, Christer Sjögren, Pernilla Wahlgren med flera är med när Ica Maxi firar att Ica fyller 100 år under två dagar.
– Det är roligt att vi här i Lindab Arena får vara med och arrangera det här utanför hockey, som ger oss en jättebra möjlighet att utöka aktiviteterna här i arenan, säger Rögles VD Marcus Thuresson.
De 15 butikerna som står för firandet kommer hela vägen från Trelleborg upp till Halmstad. Det betyder att Rögle konkurrerat ut en hel del slagkraftiga arenor.
– Det känns jättekul att vi lyckats med det. I den här regionen finns en hel del arenor och valet föll på oss vilket vi är stolta och glada över. Att vi nu kan använda arenan till annat än att spela hockey i är väldigt kul.
Rögles roll i det hela är helt enkelt att agera hyresvärd. Och eftersom klubben redan hyr arenan 365 dagar om året blir det en bra affär för Rögle.
– Det är därför vi letar efter fler tillfällen. Vi kommer att vara aktiva och söka oss till företag och konserter som kan vara här. För att visa att vi vill vara med och ha arrangemang i arenan. Sen är det så att vår grund faktiskt är ishockey. Men så fort vi har möjlighet kommer vi att göra det.
Krävs den här typen av sidoverksamhet om man vill vara en hockeyklubb på hösta nivå?
– Jag tror inte att det krävs men det är en jättebra möjlighet. Det ger extra intäkter men också uppmärksamhet. Här väljer Ica som är ett av Sveriges största varumärken att lägga sitt jättearrangemang hos oss. Det är klart att det betyder mycket för oss.
Varför har Rögle då inte utnyttjat arenan tidigare. Jo, det finns en ganska enkel förklaring.
– Vi har tittat på det hela tiden men fått veta att det i grund och botten inte är en evenemangsarenan som många andra nya arenor är. Men sen har vi frågat varför det inte går att arrangera saker här. Och då har vi fått anledningar som vi kommit med motförslag på och tillslut har vi landat i att det visst går.
Har ni något drömarrangemang?
– Nej, det har har vi inte pratat om. Men personligen hade jag gärna haft Pink Floyd. Men det är jag personligen och inte Rögle.
Melodifestivalen?
– Jag vet inte riktigt vilka kriterier de har men om det vore möjligt så absolut, varför inte. 

Publicerad 06 April 2017 05:00