Prisjakts Nordenchef Carl Vult von Steyern pekar på både fynd och fällor inför Black Friday.

Prisjakts Nordenchef Carl Vult von Steyern pekar på både fynd och fällor inför Black Friday. Foto: Pressbild/Stock Adobe

Prisjakt inför Black Friday: "Så gör du en bra deal"

Få produkter blir billigare

ÄNGELHOLM.

Köphetsens stora dag är snart här. På fredag förväntar sig folket att göra stora reafynd. Men hur verkliga är "fynden" egentligen? I Ängelholm har Prisjakt gjort researcharbetet inför Black Friday.

Av
Wilhelm Nilsson

Black Friday är snart här för att sätta salute på Black Week. Enligt en Sifo-undersökning tror 44 procent av befolkningen att de flesta priserna kommer att dumpas på Black Friday. Men Ängelholmsföretaget Prisjakt menar annorlunda.

Förra året jämförde Prisjakt 800 000 produkter på Black Friday. Endast 7,46 procent visade sig då vara billigare än en vanlig dag. Samtidigt ökade 13,9 procent av produkterna i pris. Därför är det inte konstigt att 49 procent av svenskarna har låg tillit till butikerna och dess reaerbjudanden, menar Ängelholmsföretaget.

– Att man förväntar sig en rabattsats som butikerna inte alltid kan matcha bidrar givetvis till en skepsis, men andra saker påverkar också. Först och främst så skulle jag säga att den låga tilliten beror på att svenskarna i regel är väldigt ifrågasättande och vana vid att söka upp priser, vilket är en tydlig skillnad vi kan se jämfört med övriga länder vi har verksamhet i. I Sverige har också reafusket diskuterats flitigt de senaste åren, där ett fåtal aktörer gjort att handeln som helhet blivit ifrågasatt, säger Carl Vult von Steyern, Nordenchef på Prisjakt, i ett pressmeddelande.

På så sätt ökar chansen att göra en bra deal och du undviker att bli lurad

Allt är inte bluff och båg. Det finns möjligheter till att göra riktigt stora kap, ifall man letar rätt och brett.

– Att Black Friday har en blygsam genomsnittlig prisnedgång innebär inte att alla produkter har en så låg prisnedgång, givetvis finns det också produkter med bra rabatter. Mitt tips är att göra sin research inför Black Friday och sätta prisbevakning på de produkter som du är intresserad av att köpa. På så sätt ökar chansen att göra en bra deal och du undviker att bli lurad, säger Carl Vult von Steyern i ett pressmeddelande.

I Ängelholm har Prisjakt gjort sin research inför Black Friday. Företaget har då kommit fram till, genom att snegla på fjolårets kampanjdag, att mikrovågsugnar och vaser är de produkter som är de största fynden. Samtidigt blandar och ger teknikprylarna. Antingen sänks priserna mariginellt eller till så mycket som med 20 procent i undantagsfall.

Publicerad 27 November 2019 14:35