Vattnets Hus uppfördes 2017. När arkitekturpriset delas ut nästa år, kan byggnaden vara en av de nominerade.

Vattnets Hus uppfördes 2017. När arkitekturpriset delas ut nästa år, kan byggnaden vara en av de nominerade. Foto: Mattias Grenholm/Arkiv

Ängelholm inför nytt stadspris: "Ska öka intresset"

Arkitekturen ska uppmärksammas

ÄNGELHOLM.

Framtoningen av stadens arkitektur ska förbättras. Därför inför nu kommunen ett arkitekturpris som ska lyfta den moderna utvecklingen. Vinnaren – blir allmänhetens uppgift att ta fram.

Av
Wilhelm Nilsson

Den ängelholmska arkitekturen ska få mer uppmärksamhet. Det menar Ängelholms samhällsbyggnadsnämnd som nu inför ett nytt arkitektpris. Ett pris som kan delas ut till byggnader, bebyggelsemiljöer eller anläggningar som parker eller torg i Ängelholms kommun, som genom god gestaltning utvecklat den lokala identiteten. Kraven är dock att de ska vara uppförda av Ängelholms kommun de senaste fem åren.

– Priset ska bidra till att öka intresset för god arkitektur genom att uppmärksamma projekt som skapat väl gestaltade livsmiljöer, samt bidragit till att förstärka staden Ängelholm, dess landskapsbild och dess kringliggande tätorters unika kvalitéer, säger Tomas Fjellner (M), ordförande i samhällsbyggnadsnämnden, i ett pressmeddelande.

Tävlingens första vinnare kommer att presenteras den 6 juni i nästa år. Fram tills dess har allmänheten möjligheten att nominera en potentiell vinnare. Vinnaren koras därefter av juryn, bestående av politiker och kommunala representanter.

Publicerad 27 November 2019 11:15