Julkonserter, tomtar och godsaker går att frossa i redan på lördag, då den långa

Julkonserter, tomtar och godsaker går att frossa i redan på lördag, då den långa "julfesten" tar avstamp i Ängelholm. Foto: Ängelholms kommun

Lång julfest med guldkant väntar: "Har satsat mer i år"

Börjar redan i helgen

ÄNGELHOLM.

Det blir jul även i år i Ängelholm. Men den här gången i en högre växel och något mer glamoröst. När Ängelholms Näringsliv tar i, kan ängelholmarna förvänta sig julmys i flera veckor framöver.

Av
Wilhelm Nilsson

Feststämning i julens tecken är att vänta i Ängelholm den närmsta månaden. Redan i helgen börjar julfirandet när Ängelholms Näringslivs AB tillsammans med stadens föreningsliv bjuder in till både skyltsöndag och julmarknad.

I vimlet kan besökarna bland annat få njuta av julmusik på en rad olika platser. På lördagen ställer Vox Femina, Vox Nova och Munkakören till med en julkonsert, "Advent Christmas Carols", på stadsbiblioteket. Samma dag står även Thomas Åström, Marianne Mörck och Lennart Palm för musiken, när de arrangerar en julkonsert på Jarl Kulle scenen.

Musiken går att kombinera med julmarknad för den som vill. För mellan klockan 14 och 16 bjuder Spannarpsortens Hembygdsförening och Ausås scoutkår in till Ausås museum samt församlingshemmet för en julmarkand fylld av dans, godsaker och ett urval bland julprylar.

Vi försöker sätta guldkant i vardagen hos ängelholmarna den kommande månaden

– Vi har ett otroligt stort föreningsliv i Ängelholm som bidrar med det här urvalet. Under helgen kommer det finnas massa roligheter och i år har vi breddat vårt utbud. Det ska finnas något för alla, säger Madeleine Eidmark, centrumutvecklare på Ängelholms Näringsliv.

Festen fortsätter såväl även under söndagen. Då fortsätter musiktemat med bland annat sånger av Joyvoice på Jarl Kulles scen, följt av Peter Hallström och One Nation i EFS-kyrkan. Lägg därtill en hel del underhållning och aktiviteter på stan, teaterföreställning på Teater Sann, foto- och konstutställning på Kronohäktet samt julmys på Nilssons med besök av Eva Dahlgren.

– Vi försöker sätta guldkant i vardagen hos ängelholmarna den här kommande månaden. Varje söndag, med start på söndag till och med den 22 december, kommer vi anordna skyltsöndag då butikerna håller öppet och vi (Ängelholms Näringsliv) kommer finnas i vår monter. Vi bjuder gärna på en pratstund och glögg och fika om så önskas, avslutar Madeleine Eidmark.

Aktiviteterna planeras att avrundas cirka klockan 19 på söndagen.

Mer info för de olika evenemangen, går att finna på angelholm.se eller engelholm.com.

Publicerad 25 November 2019 11:25