Kvinnan slogs med hammare i huvudet och fördes till sjukhus med ambulans. Hon klarade sig utan allvarligare skador.

Kvinnan slogs med hammare i huvudet och fördes till sjukhus med ambulans. Hon klarade sig utan allvarligare skador. Foto: Adobe stock

Dömd mördare häktas för mordförsök på kvinna

En man i 70-årsåldern misstänks för att ha försökt mörda kvinna i Ängelholm

ÄNGELHOLM/LAHOLM.

En man i 70-årsåldern från Laholm har häktats för att ha slagit en hammare i huvudet på en kvinna på Liljegatan i Ängelholm kvällen den 11 november. Mannen har nyligen avtjänat ett livstidsstraff för mord.

Av
Felix Alnemark

Mannen häktades på sannolika skäl för försök till mord och olaga förföljelse under perioden 24 januari–27 oktober.

Han misstänks för olaga förföljelse mot kvinnan som ska ha börjat samma vecka som han frigavs från fängelset i början på året. Den 11 november misstänks han ha slagit en hammare i huvudet på kvinnan i Ängelholm,

Den nu äldre mannen dömdes till livstidsfängelse för ett mord han begått 2005 mot en kärleksrival. Det är den nu överfallna kvinnan vars kärlek han åtrådde för snart 15 år sedan.

– Det finns en bakgrund och det har absolut betydelse, säger Anna Broomé, åklagare.

Hon poängterar att mannen inte bara häktas för mordförsöket utan även olaga förföljelse.

– Han är misstänkt för flera saker. Det är ett intensivt läge. Han häktades igår och det betyder att utredningen är i sin linda och vi jobbar framåt, säger Anna Broomé.

Hur är bevisläget?

– När det gäller den olaga förföljelsen ser bevisläget gott ut. Så ser jag på det just nu. När det gäller våldsbrottet häktades han på sannolika skäl. Vi jobbar framåt, säger Anna Broomé.

Under häktningsförhandlingen förnekade den misstänkte gärningarna och krävde att bli släppt på fri fot. Tingsrätten krävde också att ett läkarintyg enligt lagen om särskild personutredning i brottmål ska inhämtas.

Publicerad 22 November 2019 15:45