Hälsostaden har vunnit pris för arkitektur.

Hälsostaden har vunnit pris för arkitektur. Foto: White Arkitekter

Hälsostaden vann arkitekturpris

ÄNGELHOLM.

Det blev Hälsostaden som tog hem vårdbyggnadspriset.

Av
Martin Wingren

Hälsostaden var en av tre nominerade, vilket Lokaltidningen tidigare skrivit om. De övriga nominerade var Nya Karolinska i Solna och Skandionkliniken i Uppsala.

Hälsostaden står alltså nu som vinnare. Totalt bedömdes 33 inkomna förslag.

”Hälsostaden By 71 i Ängelholm är ett fint exempel på hur en sjukhusbyggnad vävs samman med resten av staden och därmed kommer alla medborgare till gagn. Den nya byggnaden ingår i en väl gestaltad helhetsmiljö och är ett vackert tillskott till Ängelholms sjukhusområde med stora urbana och exteriöra kvaliteter”, lyder motiveringen bland annat.

Det är White arkitekter som står bakom de tre projekten:

– Det är otroligt hedrande att våra tre projekt uppmärksammas på detta sätt av Forum Vårdbyggnad som är en så viktig och respekterad kraft i branschen. Forskningen är tydlig, arkitektur har stor påverkan på vårt mående i allmänhet, och på patienters tillfrisknande i synnerhet. Vi jobbar ständigt med att förbättra vår förståelse för hur vi kan främja hälsa genom arkitektur och sättet vi formar vårdmiljöer”, sägerAlexandra Hagen, vd, i ett pressmeddelande.

Vårdbyggnadspriset delas ut av Forum Vårdbyggnad och syftar bland annat till att uppmärksamma goda exempel på väl utförda vårdmiljöer.

Publicerad 21 November 2019 11:18