Tåget ångar på mellan Ängelholm och Malmö samt Ängelholm och Åstorp på söndag.

Tåget ångar på mellan Ängelholm och Malmö samt Ängelholm och Åstorp på söndag. Foto: Mostphotos

Biljettförsäljningen till nostalgitripp går som tåget

Stort intresse för turerna

NORDVÄSTRA SKÅNE.

Klassiska tågen lockar intresse. När ångtågsfärderna mellan Ängelholm och Åstorp ska köras i helgen – är chansen stor att det blir fullsatta vagnar. – Helt otroligt, menar järnvägsmuséet.

Av
Wilhelm Nilsson

I helgen är det dags att ta tåget och åka bakåt i tiden. I alla fall om man intresserar sig för tåg. Precis som under de sista fyra åren, arrangerar Änelholms järnvägsmuseum åkturer med ångtåg. Turerna går både ner till Malmö, eller öster ut mot Söderåsen. Och biljettförsäljningen går nu i en skyndande fart.

– När det gäller turerna öster ut, så finns det endast 38 biljetter kvar för det tåg som avgår klockan 12. Så många förtursbiljetter har vi inte sålt tidigare. Det är otroligt, säger Ursula Andersson på Ängelholms järnvägsmuseum.

Hur kommer det sig att det har blivit ett så stort intresse för de här rundturerna?

– För många äldre har det blivit en tradition att göra de här resorna. De söker efter det nostalgiska och kan minnas tillbaka när de åkte tågen förr i tiden. Men visst har det blivit populärt även bland de yngre. För dem är det också en upplevelse eftersom de här tågen är något helt annat än de modernare tågen, berättar Ursula Andersson.

Eftersom intresset är så stort och nu går mot fullbokade turer, kommer ni att sätta in extra avgångar?

– Nej, tyvärr inte. Vi tycker att det räcker så här. Man ska komma ihåg att vi har många frivilliga som hjälper oss de här dagarna och vi vill inte lägga någon extra belastning hos dem. Skulle vi ha förlagt turerna senare under dagen hade det hunnit bli mörkt och då är upplevelsen inte den samma.

Helgens rundturer:

Lördagen den 23 november:

Ängelholm station - Malmö C, avgång 10.00, ankomst Malmö 12.04

Malmö C - Ängelholm station, avgång 14.17, ankomst Ängelholm 16.07

Söndagen den 24 november:

Ängelholm station - Kattarp - Åstorp - Ängelholm station, avgång kl.10.00, 12.00 och 14.00

Publicerad 21 November 2019 09:04