Johnny Hagman och Eva Dahlberg bjuder in till Njutbart jul på Nilssons festvåning i Ordenshuset. Viktoria Tolstoy uppträder.

Johnny Hagman och Eva Dahlberg bjuder in till Njutbart jul på Nilssons festvåning i Ordenshuset. Viktoria Tolstoy uppträder. Foto: Martin Wingren/Josefine Bäckström

Öppnar upp för njutbar jul i ny lokal

Viktoria Tolstoy dragplåster på julskyltningen

ÄNGELHOLM.

Nya brandregler gör att traditionella arrangemanget Njutbart Jul flyttar ifrån Kronohäktet. Istället bjuds allmänheten in till Nilssons festvåning, där Viktoria Tolstoy blir ett dragplåster.

Av
Martin Wingren

Evenemanget har varit på Kronohäktet sedan 2004 men nya regler gör att det inte går att ta in så stor publik där. Nu blir det istället av i Nilssons festvåning i Ordenshuset, med ingång från Rönnegatan.

– Folk är så vana vid att traska till Kronohäktet, nu hoppas vi att besökarna hittar hit istället. Det här blir häftigt, ett lyft för Njutbart Jul och här är plats för fler personer, säger Eva Dahlberg, kulturkonsulent på kommunen, som arrangerar ihop med Johnny Hagman på Nilssons.

Evenemanget sker i samband med julskyltningen och det är fritt fram för besökarna att komma och gå som man vill, det är fri entré.

– Folk behöver kanske gå in och värma sig när de är ute, säger Eva Dahlberg.

– För barnen har vi en tomte, han bor vanligtvis på andra våningen i huset men just denna dag får man hälsa på honom, säger Johnny Hagman och ler.

Tomtebesöket kostar 40 kronor och då ingår en julklapp.

– Överskottet från detta skänker vi till behövande barn och ungdomar i Ängelholm, det finns många familjer som inte har råd att köpa julkappar, säger Johnny Hagman.

Johnny Hagman på Nilssons och Eva Dahlberg arrangerar Njutbart Jul.

Johnny Hagman på Nilssons och Eva Dahlberg arrangerar Njutbart Jul. Foto: Martin Wingren

På programmet står konsert med jazzsångerskan Viktoria Tolstoy och Teater Sann med Anna Dror, en interaktiv julsaga för de minsta.

– Det är stort för Ängelholm, att vi fått hit Viktoria Tolstoy, det blir tre pass med henne under dagen. Jag håller utkik och försöker få hit de artister som har tid, säger Eva Dahlberg.

Njutbart Jul

Äger rum söndagen den 1 december klockan 13-18, på Rönnegatan 2A.

Publicerad 20 November 2019 09:16