"I år vill vi även fokusera på de vuxna, även om det är barnen som är i fokus", säger Viktor Celander. Foto: Martin Wingren

Viktor siktar på nytt rekord med sin julklappsinsamling

ÄNGELHOLM.

Harrys har blivit Pop men julklappsinsamlingen som Viktor Celander arrangerar består. Förra året sattes rekord. "Målet är att slå det", säger han.

Av
Martin Wingren

– Förra året blev en succé, med nära 400 julklappar insamlade, säger Viktor Celander som är delägare till det nya nöjesstället på Storgatan.

Hans julklappsinsamling har varit igång i flera år men allt fler lämnar in julklappar, både privatpersoner och numera även företag.

– Vi fick till exempel 75 julklappar från Elgiganten, Nobina ställde en buss här utanför på Storgatan och transporterade alla julkappar och butiken Lilla Tigern hjälpte till och samlade in, säger Viktor.

De som får ta del av julklapparna är både barn och vuxna på Skyddsjouren i Ängelholm.

– I år vill vi även fokusera på de vuxna, även om det är barnen som är i fokus. Men även föräldern har det tufft. Vi får höra från Skyddsjouren att barnen är lyckliga när de får en julklapp. Jag tycker att alla ska få ha en jul, säger han.

Han fick idén från sin mamma som hade sett en liknande insamling på ett hotell, där de som ville kunde lägga en julklapp under granen som sedan delades ut till behövande.

– Det tar knappt någon tid för oss men ger så mycket mer. Det är mitt sätt att bidra till Ängelholm som jag tycker är en fantastisk stad, säger Viktor Celander.

Julklappsinsamling

Börjar i samband med julskyltningen, söndagen den 1 december från klockan 11.30 på Pop (gamla Harrys) på Storgatan och pågår till och med den 11 december. Maxbelopp för julgåvan är 200 kronor, ange om det är till pojke eller flicka och ålder.

Publicerad 18 November 2019 07:00