Sandra Kaun, Pia Hjalmarsson och Mats Hervén anordnar julmarknad för tredje året.

Sandra Kaun, Pia Hjalmarsson och Mats Hervén anordnar julmarknad för tredje året. Arkivfoto: Martin Wingren

Hela släkten engagerad i julmarknad

VEJBYSTRAND.

Julmarknaden på en gård utanför Ängelholm har blivit en tradition – och en riktig familjeverksamhet. "Hela släkten kommer och hjälper till", säger arrangören.

Av
Martin Wingren

Det är Sandra Kaun som tillsammans med sin bror Mats Hervén och moster Pia Hjalmarsson drog igång julmarknaden på gården på Vejbyslätts stationsväg 220 för tre år sedan.

Efter att ha gjort ett uppehåll förra året så är marknaden nu tillbaka.

– Vi fick så mycket positivt och så många som saknade marknaden förra året, säger Sandra Kaun.

I år kommer besökarna att kunna hålla värmen bättre.

– I och med att gården ligger så öppet och vi hade det i ett tält så blir det kallt. Nu kommer vi att vara inne i gårdsbutiken.

Förutom de två syskonen och mostern så är även stora delar av släkten involverade i marknaden, både inför och under evenemanget.

– Det har blivit en familjeverksamhet, hela släkten kommer och hjälper till. Dekorerar lokalen, syr våra tomtekläder. Det är även många som är med på själva dagen och hjälper till, säger Sandra Kaun.

Förutom marknaden med hantverk så blir det även korvgrillning och fiskedamm för de minsta. Så klart är även tomten på besök. Entré och tomtebesök är kostnadsfritt för besökarna.

– Julen ska vara för alla. Det finns många som inte har så mycket pengar, men ska ändå kunna gå på julmarknad och få träffa tomten, säger Sandra Kaun.

Julmarknaden äger rum den 8 december klockan 14-18.

Publicerad 11 November 2019 10:50