Svante möter Beppe Wolgers.

Svante möter Beppe Wolgers. Foto: Anna Huerta

Svante Thuresson möter Beppe Wolgers

"Beppe betydde oerhört mycket"

ÄNGELHOLM. Jazzsångaren Svante Thuresson tar sig an Beppe Wolgers texter i en föreställning som är ute på turné.

Av
Martin Wingren

Föreställningen "Svante möter Beppe Wolgers" är ute på vägarna med Riksteatern och gör ett stopp i Ängelholm, den 7 november på Jarl Kulle-scenen. Svante Thuresson berättar med Beppes egna ord om hans uppväxt, tankar och liv och framför några av Beppes texter.

Idén till föreställningen kommer från när Svante hittade Beppes memoarer hemma i bokhyllan.

– Beppe betydde oerhört mycket, inte bara för mig, utan för en stor del av underhållningsbranschen under en lång tid. Han hade någon sorts känsla för vem han skrev till och han var ett proffs med allt vad det innebär, säger Svante Thuresson i ett pressmeddelande.

Svante Thuresson är en av Sveriges främsta jazzsångare med en lång karriär bakom sig. Hans repertoar är bred och han har under åren samarbetat med bland andra Hasse & Tage, Povel Ramel, Monika Zetterlund och Cornelis Vreeswijk.

På scen ser publiken även Claes Crona Trio och tillsammans ger de oss sina tolkningar av låtar som "Sakta vi går genom stan", "Vinter i skärgår'n" och "Monicas vals". Claes Crona Trio har spelat och turnerat med artister som Lill Lindfors, Putte Wickman, Viktoria Tolstoy, Vivian Buczek samt en mängd amerikanska artister och musiker.

– Jag har många minnen av Beppe och jag kan återuppleva bilden av honom när han vid något party hittade en gitarr och med stor inlevelse spelade och sjöng "Sweet Lorrainne". Han hade nog gärna velat vara sångaren framför orkestern, säger Svante Thuresson.

Publicerad 03 November 2019 00:00