Konstverket

Konstverket "The Wave" på Sven Jons Udde. Foto: Franziska Agrawal

Ta Pyttetåget till konstvernissage på udde

ÄNGELHOLM. På söndag blir det vernissage men också avslutning på utomhuskonst på Sven Jons Udde.

Av
Martin Wingren

Det blir en kväll med konst och ljus i Skälderviken när konstnären Franziska Agrawals utställning av konstverket The Wave avslutas och samtidigt har vernissage.

Konstverket invigdes i juni och är en del av konstprojektet X(sites) vars utställning är platsspecifika och temporära. I samband med att utställningen avslutas så har konstnären hållit en tre-dagsworkshop om land art med inbjudna bybor från Skälderviken. Tillsammans gör de om konstverket The Wave och som avslutning bjuds allmänheten in till vernissage på söndagen den 3 novemer klockan 17, samling vid Byastugan som ligger vid Gamla hamnen i Skälderviken. Pyttetåget kör sedan till Sven Jons Udde, fram och tillbaka för att hämta och lämna besökare.

På söndag, den 3 november är det vernissage på Sven Jons Udde. Vernissagen är resultatet av en tre-dagars workshop, men också avslutningen på konstnären Franziska Agrawals utställning av konstverket The Wave. Så trotsa höstmörkret och följ med på en kväll mede konst och ljus i Skälderviken.

Sedan invigningen i juni har Franziska Agrawals konstverk The Wave lockat besökare på Sven Jons Udde. Konstverket är en del av konstprojektet X(sites) vars utställningar är platsspecifika och temporära. Nu när utställningen närmar sig sitt slut håller Franziska Agrawal en tre-dagars workshop om land art med inbjudna bybor från Skälderviken. Tillsammans gör de om verket The Wave och som avslutning bjuds allmänheten in till vernissage nu på söndag, den 3 november.

– Många vistas vid Kattegattleden och Sven Jons udde under sommaren, men nu väljer vi att lyfta fram den här platsen under hösten när mörkret faller på. Vi hoppas att det blir en härlig kväll där alla kan njuta av konst och ljus, men också mötas och ha det trevligt, säger Nina Wenedikter, konstpedagog och projektledare på Ängelholms kommun, i ett pressmeddelande.

Vernissagen är en del av programmet Kulturveckan i Ängelholm.

Publicerad 02 November 2019 00:00