Internetkunder som har ADSL påverkas framöver.

Internetkunder som har ADSL påverkas framöver. Genrebild: Adobe Stock

Slutsurfat för många i Ängelholm när telestation stängs ned

ÄNGELHOLM.

Surfar du via telefonnätet, ADSL, kan du bli drabbad när Telia stänger ner telestation för att istället satsa fullt ut på fiber.

Av
Martin Wingren

Det är kunder hos Bjäre Kraft som påverkas när Telia stänger när en telestation i Starby, något som drabbar de som har telefoni och internetuppkoppling via stationen. Bjäre Kraft hyr idag in sig i flera telestationer i Ängelholms kommun och i Båstads kommun och har drygt 1 600 ADSL-kunder.

Bjäre Kraft har skickat ut uppsägningar med anledning av att telestationen stängs siste september 2020. Detta som ett led i att det gamla kopparnätet stängs av efterhand, där antingen tjänsten inte längre håller bra kvalitet eller kundunderlaget är för litet.

– Vi har redan byggt ut vårt fibernät i Starby och i trakten omkring. Men när vi gjorde det förberedde vi för att fler kunder ska kunna ansluta sig till vårt stadsnät, berättar Alexander Jansson, koncern-vd på Bjäre Kraft. Därför kan vi erbjuda våra ADSL-kunder bra alternativ för såväl internet som telefoni och tv, säger Bjäre Krafts koncern-vd Alexander Jansson i ett pressmeddelande.

Nedstängningen av Starby telestation är den första för Bjäre Krafts kunder, men fler är att vänta framöver.

Publicerad 01 November 2019 09:30