En ängelholmare ville ha längre strandremsa för nakenbad. Kommunen tyckte nuvarande räcker.

En ängelholmare ville ha längre strandremsa för nakenbad. Kommunen tyckte nuvarande räcker. Genrebild: Adobe Stock

Nej till förslag om utökat nakenbad i Ängelholm

ÄNGELHOLM. En ängelholmare vill att nakenbadet i Ängelholm utökas och blir längre än den sträcka som det är i dag. Men kommunen tycker att nuvarande räcker.

Av
Martin Wingren

Det var genom medborgarförslag som en ängelholmare föreslog för kommunen att nakenbadet skulle gälla från direkt söder om Råbocka camping och hela sträckan till kommungränsens slut. Och samtidigt att det blir tydligare skyltning och marknadsföring av denna då förslagsställaren menar att få känner till nakenbadet.

"Möjligheter för naturistcamping bör även öppnas runt Sibiriens strand. Ängelholm som stad och kommun behöver ytterligare inflöde av turister och nischning. Ett tydligt och klart markerat område för naturister vore en bra möjlighet och borde vara ett självklart inslag i vår vackra havsbad", står det bland annat i medborgarförslaget.

Kommunen tycker däremot att dagens 400 meter nakenbad räcker.

"I dagsläget utgör 400 meter, av kommunens 4 km långa strandremsa i Havsbaden, nakenbad. Baserat på antalet besökare bedöms detta område i dagslägetva¡ta tillräckligt.Gäliande information om nakenbadet pågår ett arbete med att förtydliga skyltningen pâ,vãra stränder", skriver stadsbyggnadsnämnden i ett svar på medborgarförslaget.

Publicerad 01 November 2019 11:42