My Blomqvist Olsberg lever på heltid med Babblarna, som manusförfattare, producent och regissör.

My Blomqvist Olsberg lever på heltid med Babblarna, som manusförfattare, producent och regissör. Foto: Anja Callius/Callius Media/Martin Wingren

My från Ängelholm lever dygnet runt med Babblarna

ÄNGELHOLM.

Det blir mycket "Diddi", "Doddo" och "Bobbo" för My Blomqvist Olsberg, bördig från Ängelholm. Som manusförfattare, producent och regissör är hon nu aktuell med andra musikalen om och med barnens favoriter i Babblarna.

Av
Martin Wingren

De senaste tre åren har My Blomqvist Olsberg arbetat på heltid med karaktärerna i Babblarna, som manusförfattare, producent och regissör. Första musikalen har spelats i 431 stycken i stort sett utsålda föreställningar.

– Jag har levt med Babblarna dygnet runt de senaste tre åren, säger hon och ler när vi ses för intervju när hon är på besök i sin gamla hemstad.

Nu är det dags för en ny föreställning: "Babblarna Andra Musikalen - Bibbel, Babbel Bubbel".

– Den hade premiär i februari och vi har hittills haft 150 föreställningar och sålt 96 000 biljetter. Det är helt otroligt, säger My Blomqvist Olsberg.

Det har blivit dags för en andra musikal om Babblarna.

Det har blivit dags för en andra musikal om Babblarna. Foto: Anja Callius/One Eyed Ink AB

Att Babblarna blivit ett så stort fenomen tror hon dels beror på att figurerna tilltalar barnen och dels att musiken är så lättillgänglig för barnen. Babblarna på Youtube har över en halv miljard visningar, berättar My Blomqvist Olsberg

– Babblarna är skapade för barnen, inte för föräldrarna. De har en tydlig form, starka färger och stora ögon som är något som tilltalar barn. Alla har ett speciellt ljud som man känner igen dem på och det är svängig, lättillgänglig härlig popmusik, säger producenten.

"Babblarna är skapade för barnen"

My Blomqvist Olsberg hann faktiskt tacka nej två gånger innan hon tredje gången sade ja till att arbeta med föreställningen om Babblarna. Det var en särskild händelse som gjorde att hon verkligen förstod hur stort det skulle bli med de färgstarka figurerna.

– När min son kunde säga Diddi och Dadda innan han han sa mamma och pappa, då föll polletten ner på riktigt, säger hon och skrattar.

My Blomqvist Olsberg på besök i sina gamla hemstad.

My Blomqvist Olsberg på besök i sina gamla hemstad. Foto: Martin Wingren

I den nya musikalen är det en ny historia, som är enkel för barnen.

– Klonk vill att Babblarna ska gå och lägga sig men de vill, precis som barn, göra allt annat än att sova. Det är en föreställning på 40 minuter och barnen är i högsta grad engagerade, det är en väldigt interaktiv föreställning. Vi vill att barnen ska ropa, sjunga, klappa och dansa, de får springa i gången och stå på stolen. De behöver inte sitta väluppfostrat stilla i stolen och vara tysta, säger My Blomqvist Olsberg.

Hennes karriär inom nöjesvärlden började på scen i Ängelholm när hon var nio år. När hon var 19 flyttade hon till Stockholm och har arbetat inom musik och artisteri sedan dess.

– Första gången jag stod på scen var i hembygdsparken, då hamnade jag på förstasidan på tidningen. Sen fick jag blodad tand och fortsatte med sketcher och teater, säger My Blomqvist Olsberg.

Musikalen kommer till Ängelholm och Jarl Kulle-scenen den 23 november, en föreställning klockan 11 och en 14.

My Blomqvist Olsberg.

My Blomqvist Olsberg. Foto: Martin Wingren

Publicerad 24 October 2019 09:00