Mats Nilsson, vd Stiftelsen Gripen, och Matilda Lindahl, kontorschef Swedbank Ängelholm och Båstad.

Mats Nilsson, vd Stiftelsen Gripen, och Matilda Lindahl, kontorschef Swedbank Ängelholm och Båstad. Foto: Martin Wingren

Hållbara människor i fokus på näringslivsdag

ÄNGELHOLM.

I en tid då det ställs allt högre krav på effektivisering och tillgänglighet i arbetslivet arrangeras på Hus 57 en näringslivsdag med fokus på hållbara människor och långsiktig tillväxt. Detta för att ge input till det lokala näringslivet.

Av
Martin Wingren

Det är Swedbank i samarbete med Stiftelsen Gripen och Handelskammaren som arrangerar Tillväxtdagen. Hållbarhet är ett övergripande tema för dagen, som arrangeras årligen och som syftar till att ge inspiration och energi för att skapa hållbar tillväxt i regionen.

– Det här är tredje året som vi har Tillväxtdagen. I år är det fokus på människan i en allt mer digitaliserad och teknikfylld vardag, säger Matilda Lindahl som är kontorschef Ängelholm och Båstad.

Under dagen står tre personligheter på programmet: Jonas Eriksson, internationell fotbollsdomare och entreprenör som pratar om vikten av fysisk styrka och tid för återhämtning när pressen är enorm. Katarina Gospic, hjärnforskare och läkare pratar om teknikutvecklingen, att vi utsätts för ständiga intryckj samtidigt som vår hjärna fungerar på samma sätt som för 40 000 år sedan samt slutligen Tobias Karlsson, känd från bland annat tv:s Lets Dance, som pratar om sin barndom kantad av mobbning och hur han blivit starkare, om glädje, passion och stenhård vilja.

– Vi vill att näringslivet stannar upp en dag om året i alla fall och tänker på människan och det hållbara, människan är en av de viktigaste faktorerna. För att skapa hållbar tillväxt och lönsamhet i regionen så räcker det inte att bara titta på affärsstrategier. Även kommuner borde komma hit, där är många anställda, säger Mats Nilsson som är vd på Stiftelsen Gripen.

Tillväxtdag

Arrangeras på Hus 57 i Ängelholm fredagen den 15 november klockan 8-13, sista dag för anmälan är 8 november. Kostnad är 350 kronor per person inklusive frukost och lunch. För mer information, läs här

Publicerad 19 October 2019 00:00