Stokki Stockhausen, Pop, Klara Ericsson, Klaras, Victor Enqvist, Brothers, Sabina Hamzic, Klipp Day och Naomi Kristensson, Little Mamas.

Stokki Stockhausen, Pop, Klara Ericsson, Klaras, Victor Enqvist, Brothers, Sabina Hamzic, Klipp Day och Naomi Kristensson, Little Mamas. Foto: Martin Wingren

Unga företagare samarbetar för levande centrum

Vill få fler att handla på stan

ÄNGELHOLM.

De är unga entreprenörer. Driver butik, krog och frisersalong. Och har gemensamt att de vill ha ett levande city i Ängelholm. Nu tar de gemensamma tag för att få fler att handla och gå ut på stan.

Av
Martin Wingren

Project F, som deras modevisning och evenemang kallas, samlar fem näringsidkare som hoppas få nytt liv i city.

– Vi slog våra kloka huvuden ihop och föroppningsvis kan vi få lite snurr på Ängelholm, säger Stokki Stockhausen som är delägare på nyöppnade krogen Pop på Storgatan.

– Det här ska bli nordvästra Skånes största modeevenemang, säger Victor Enqvist på klädesbutiken Brothers.

Tillsammans med Klara Ericsson som driver modebutiken Klaras, Naomi Kristensson på restaurangen Little Mamas och Sabina Hamzic på frisersalongen Klipp Day har de fem inlett ett samarbete där tanken är att arrangera olika evenemang framöver.

– Vi handlare vill gå samman så att det händer något i Ängelholm, säger Klara Ericsson.

– Även om vi är i helt olika branscher så vill vi hjälpas åt, att vi ser varandra som komplement och inte konkurrenter, säger Naomi Kristensson.

Förhoppningen är att få fler ängelholmare att handla och gå ut och äta med mera i Ängelholm.

– Att få ängelholmarna att stanna i city istället för att till exempel åka till Väla, säger Stokki Stockhausen.

En utmaning, förutom internethandeln, är öppettiderna i city, menar de.

– Jag har tänkt på att ha öppet kanske längre en dag i månaden men det gäller att fler butiker är med på det, säger Klara Ericsson.

– Öppettiderna är ett problem, det är svårt för folk att hinna när de jobbar när butikerna har öppet, säger Naomi Kristensson.

– Jag har öppet för bokningar fram till klockan 20 på min salong, inflikar Sabina Hamzic.

Victor Enqvist, Klara Ericsson, Naomi Kristensson, Stokki Stockhausen och Sabina Hamzic samarbetar för att få mer liv i Ängelholms city.

Victor Enqvist, Klara Ericsson, Naomi Kristensson, Stokki Stockhausen och Sabina Hamzic samarbetar för att få mer liv i Ängelholms city. Foto: Martin Wingren

För kunden i den fysiska butiken blir upplevelser allt viktigare, menar Klara Ericsson.

– Där får kunden hjälp och kan känna på varorna och det blir en kontakt. Något som blir viktigare är upplevelser iställäet för att satsa på rabatter. Som till exempel vårt evenemang, säger hon.

Project F, förkortning för Fashion, är ett av evenemangen de kommer att samarbeta om. Modevisningen, med olika aktiviteter, erbjudanden och dj, kommer att äga rum på Pop den 29 november.

– Vi kommer att bygga upp en catwalk på andra våningen. Det kommer också att bli olika överraskningar för de som kommer hit, det vill man inte missa, säger de.

Framöver är flera samarbeten på gång i city. Dels en förening där butiker samlar sig, något som Lokaltidningen tidigare skrivit om. Men även ett annat samarbete är i sin linda.

– Vi krögare pratar om att gå ihop i ett samarbete, för att stötta lokala förmågor, säger Stokki Stockhausen.

– Så det är mycket på gång i city, säger Klara Ericsson.

Läs mer om evenemanget Project F på Facebook

Publicerad 18 October 2019 07:00