Lars-Ola Olsson, i dag förvaltningschef i Markaryd, blir ny chef för Lärande och familj i Ängelholms kommun.

Lars-Ola Olsson, i dag förvaltningschef i Markaryd, blir ny chef för Lärande och familj i Ängelholms kommun. Foto: Pressbild

Klart med ny chef för lärande och familj

ÄNGELHOLM.

En ny chef för huvuduppdrag Lärande och familj har utsetts. Det blir Lars-Ola Olsson, nuvarande förvaltningschef i Markaryd, som tar sig an uppdraget.

Av
Martin Wingren

Beslut om anställningen togs på kommunstyrelsens sammanträde den 16 oktober. Inom huvuduppdrag Lärande och familj samlas verksamheterna förskola och grundskola, gymnasieskola, vuxenutbildning och arbetsmarknad, elevhälsa samt individ- och familjeomsorg.

Lars-Ola Olsson arbetar sedan tre år tillbaka som förvaltningschef för utbildnings- och kulturförvaltningen i Markaryds kommun. Han har en mångårig bakgrund inom utbildningssektorn och har tidigare arbetat som rektor i bland annat Örkelljunga och Helsingborg.

– Lars-Ola har en bakgrund som gör honom väl lämpad för uppdraget som huvuduppdragschef för Lärande och familj. Vi är glada över att ha rekryterat honom till Ängelholm, säger Robin Holmberg (M), kommunstyrelsens ordförande, i ett pressmeddelande.

Så här kommenterar Lars-Ola Olsson själv det nya uppdraget:

– Jag är väldigt tacksam över att ha fått förtroendet att leda det fortsatta arbetet inom huvuduppdrag Lärande och familj. Det är med stor entusiasm, ödmjukhet och nyfikenhet jag tar mig an uppdraget. Med hjälp av all den samlade kompetens som finns i kommunen är jag övertygad om att vårt gemensamma arbete kommer bidra till en fortsatt positiv utveckling för Ängelholms kommun.

Lars-Ola Olsson tillträder sin nya tjänst den 1 december.

Publicerad 17 October 2019 09:54