Närmare 30 förslag har kommit in sedan Ängelholmsförslaget infördes.

Närmare 30 förslag har kommit in sedan Ängelholmsförslaget infördes. Genrebild: Martin Wingren/Adobe Stock

Flera Ängelholmsförslag har lämnats in

Omröstning pågår om allt från vårdhund till isbana på Stortorget

ÄNGELHOLM.

Sedan medborgarförslaget gjordes om till Ängelholmsförslaget har tiotals olika förslag kommit in. Allt från att ha enkelriktat på Storgatan till utegym i Strövelstorp.

Av
Martin Wingren

Just nu är 29 förslag uppe för omröstning på engelholm.se. Ängelholmsförslaget lanserades i förra veckan, något som Lokaltidningen tidigare skrivit om, och redan har engagemanget väckts hos fler ängelholmare.

För att politiken ska ta ställning till ett förslag ska det få 50 röster. De förslag som just nu har flest röster är isbana på Stortorget, 104 röster i skrivande stund och en hundrastgård vid BMX-banan, ett förslag som just nu har fått 102 personer att rösta.

En annan fråga som väcker mångas engagemang är ett utegym i Strövelstorp, ett förslag som har 73 röster just nu. "Strövelstorp, precis som många andra ytterområden i kommunen föryngras och expanderas för fullt. Jag, tillsammans med fler bybor känner att det tyvärr satsas och prioriteras väldigt lite i just de södra delarna av kommunen och på min önskelista står ett upplyst utegym, som är tillgängligt för alla, ung som gammal, dygnet runt.", står det i förslaget.

Bland övriga förslag syns bland annat ett om att enkelrikta Storgatan mellan Bruksgatan och Skolgatan: "Idag är det rena vilda västern med bilar, cyklister på trottoaren.", skriver förslagsställaren.

Ett förslag går ut på att uppföra en byggnad i tre våningar intill biblioteket på Stortorget, med uteservering i gatuplan och utställningshall på ett plan som är sammankopplat med en gångbro till biblioteket.

Ett annat förslag går ut på att hålla öppet på biblioteket på söndagar och ett annat föreslår att vårdhundar införs som ska sprida entusiasm bland personer med någon form av funktionsnedsättning.

Här kan du läsa mer om de olika pågående förslagen.

Publicerad 16 October 2019 11:12