Statistiken visar på fler gästövernattningar i Ängelholm.

Statistiken visar på fler gästövernattningar i Ängelholm. Arkivfoton: Martin Wingren

Allt fler turistar i Ängelholm

ÄNGELHOLM.

Antalet gästnätter i Ängelholm ökar. Något som bland annat beror på hemester och att det nya hotellet etablerats.

Av
Martin Wingren

Den preliminära statistiken för årets åtta första månader visar en trend som, om den håller i sig, kan leda till ett nytt rekord. Ängelholm skulle kunna nå över 200 000 gästnätter på ett kalenderår för första gången, rapporterar hd.se.

Under perioden januari till augusti har Ängelholm en ökning med 6,7 procent, jämförd med en ökning på 4 procent för hela landet och 4,2 procent i Skåne.

En anledning till ökningen är fortsatta kampanjer för att nå danskar och tyskar och andra turister från utlandet.

– Hemester har blivit allt vanligare och många väljer att lägga en del av sin lediga tid i och omkring Ängelholm. Efter den extremt varma sommaren 2018 valde nog många att vara kvar i Sverige i år, säger Lisbeth Holmåker, ansvarig för besöksnäringen på Ängelholms Näringsliv, till tidningen och fortsätter:

– I mars 2018 öppnade hotellet Hus 57 och nu är det etablerat och känt bland resenärer. Vilket gör att kapaciteten för övernattningar ökar. Sedan har det också blivit fler och större arrangemang i nordvästra Skåne där de medverkande måste ha någonstans att bo. Bland annat Outdoor i innebandy och NM i BMX första helgen i augusti.

Under de åtta första månaderna har det varit 159 044 gästövernattningar i Ängelholm.

– Under hela 2018 hade vi strax över 191 000 övernattningar. Kan vi ligga på 10 000 över förra året de närmaste månaderna så kommer vi att passera 200 000 övernattningar innan året är slut och det vore fantastiskt roligt, säger Lisbeth Holmåker vidare.

Publicerad 15 October 2019 09:37