Sportchef Christian Jensen och Anders Liljeblad, klubbhcef, i Vejby IF som är på gång att satsa på utegym och utomhus-padelbanor.

Sportchef Christian Jensen och Anders Liljeblad, klubbhcef, i Vejby IF som är på gång att satsa på utegym och utomhus-padelbanor. Foto: Martin Wingren

Storsatsning på gång för Vejby IF

Vill bygga padelbanor och utegym

VEJBYSTRAND.

Två padelbanor och ett utegym. Vejby IF har en satsning i nära tremiljonersklassen på gång, på en outnyttjad tomt intill fotbollsplanerna.

Av
Martin Wingren

– Vi är ju faktiskt en idrottsförening och då vill vi bygga ut idrotttsplatsen för en ännu bredare publik än fotbollen, säger sportchefen Christian Jensen.

– Vi öppnar upp för nya sportutövare, säger klubbchef Anders Liljeblad.

Ett arrendeavtal med kommunen och en försäkran om 300 000 kronor i ekonomiska medel till investeringen är klart, förutsatt att projektet går i lås. Slutligt besked väntas i månadsskiftet oktober/november, projektet är ett så kallat Leader-projekt där Jordbruksverket går in med 1,5 miljoner kronor och Leader Skåne går in med 450 000 kronor. Resten står föreningen för men det kommer att vara i form av mycket ideellt arbete, säger Anders Liljeblad.

Totalt omfattar den tänkta satsningen cirka 2,8 miljoner kronor. Men Vejby IF är vana vid att ta sig an stora investeringar.

– På senare år har det varit en ny maskinhall, en ny läktare och en villa som vi köpte där det bor nyanlända familjer som integreras i samhället, säger Anders Liljeblad.

– Vi är en förening som tar ett stort socialt ansvar. Vi är 535 medlemmar och vi gör satsningar för både föreningen och byn, säger Christian Jensen.

Tomten där de två utomhus-padelbanorna och utegymmet kommer att finnas ligger mellan konstgräsplanen och fjärrvärmeverket.

– Här är en del att göra för att få i ordning tomten men det kommer att bli fint och parkliknande, med padelbanor, utegym och grillplats. Vi bygger även en ny parkeringsplats, säger Anders Liljeblad.

– Vi kommer att få yta över och framåt har vi fler idéer, som skejtpark eller multiarena. Men det tar vi inte nu utan senare, säger Christian Jensen.

I takt med att Vejbystrand växer så växlar även idrottsföreningen, som vill vara ett sammanhållande kitt i byn, upp sin verksamhet.

– Det blir ett nytt bostadsområde, Vejby ängar, här intill med flera ny bostäder, både villor och hyresbostäder. Vejby IF:s styrka är att samla människor och vi har många som lägger ned mycket ideellt arbete. Föreningen kan även bidra till att behålla bykänslan där alla hejar på varandra, trots att orten växer, säger Anders Liljeblad.

Om allt går vägen och satsningen får tummen upp från Jordbruksverket så är byggandet tänkt att komma igång direkt, enligt föreningen.

– Vi siktar på att vara klara i maj nästa år.

Publicerad 08 October 2019 10:30