Nina Jönsson och hennes make har drabbats av den senaste tidens beskjutningar med luftvapen. Bilrutan krossades under natten till onsdagen.

Nina Jönsson och hennes make har drabbats av den senaste tidens beskjutningar med luftvapen. Bilrutan krossades under natten till onsdagen. Foto: Privat

Upptäckte skotthål på sin bilruta: "Både ledsen och förbannad"

Misstänkta luftvapenskjutningar fortsätter i Ängelholm

ÄNGELHOLM.

I veckan drabbades stadshuset och Folkets hus i Ängelholm av rutor som kan ha blivit beskjutna med luftvapen. Under de senaste dagarna har det även skett misstänkta skjutningar mot bilar i nordvästra Skåne. En av de drabbade är Nina Jönsson i Ängelholm.

Av
Martin Wingren

Någon gång under natten till onsdagen blev Nina Jönssons bil beskjuten med vad hon tror är luftvapen. En av många privatpersoner drabbade på senaste tiden.

– Vi kom ut på morgonen och när min man körde tänkte han varit frost i natt. När han kom fram såg han att rutan var krackelerad. Jag hade precis läst om vad som hänt med stadshuset så jag sa till honom att gå ut och titta om det inte var skotthål, säger Nina Jönsson.

Det visade sig mycket riktigt vara så att det var ett skotthål i rutan, varför Nina Jönsson misstänker att det är något slags luftvapen som orsakat skadan.

– Vad ska man säga? Jag blir både ledsen och förbannad. Jag tänker, är det någon åldersgräns på de här vapnen? De borde inte få säljas till ungdomar, om det nu är ungdomar som ligger bakom, säger Nina Jönsson och fortsätter:

– De som skjuter inser inte konsekvenserna. Vi kunde haft djur i bilen eller vad som helst.

Nu blir det, förutom besväret, till att betala en självrisk på 1 500 kronor.

– Pengar vi kunde ha roligare för. Plus att försäkringen kanske blir dyrare.

Nina Jönsson uppmanar föräldrar att ha koll.

– Borde inte föräldra ha koll, om det nu är ungdomar? Se om de har sådana vapen?

Runtom i Kullabygden har de senaste dagarna flera bilar blivit beskjuta, något som Lokaltidningen skrivit om. Dessutom drabbades stadshuset och Folkets hus och Socialdemokraternas partilokal tidigare i veckan av misstänka skjutningar.

– Vi vill gärna att allmänheten hör av sig med tips om de sett något. Detta är ett ofog, sade kommunpolisen Fredrik Henriksson i en tidigare intervju med Lokaltidningen.

Publicerad 03 October 2019 13:21