Personalen och gästerna på Hela människan är tacksamma för det ekonomiska bidraget, som gav föreningen möjlighet att rusta upp lokalerna.

Personalen och gästerna på Hela människan är tacksamma för det ekonomiska bidraget, som gav föreningen möjlighet att rusta upp lokalerna. Foto: Privat

Ängelholmsföretag förverkligade föreningens drömmar

Sköt till ett jättebelopp

ÄNGELHOLM.

Fräschare lokaler och bättre luft har gett Hela människan ett stort uppsving, tack vare ett bidrag på en halv miljon kronor. – Vi är oerhört glada, säger föreståndaren Annika Lübeck Hultman.

Av
Wilhelm Nilsson

Den ideella föreningen Hela människan driver öppna verksamheter i flertalet svenska städer, där människor som befinner sig i social utsatthet får chans till att äta sig mätta, tvätta sig och socialisera sig med andra. Föreningen finns också i Helsingborg, och där har verksamheten nyligen fått ett riktigt lyft. Det tack vare Maria Paulsson, och hennes make Svante.

– I våras kom det in en kvinna här som ville arbeta som volontär. Hon heter Marie Paulsson och ville efter ett tag engagera sig ytterligare i föreningen. Hon började då titta på sponsorlösningar, inte minst hos sin egen man, Svante Men efter ett tag ville hon engagera än mer, säger Annika Lübeck Hultman, föreståndare för Hela människan, och fortsätter:

– Maria tittade på ekonomiska lösningar, hur vi kunde få in mer pengar till föreningen, då vi ville renovera vår lokal. Efter diskussion med sin man, Svante, fann de en lösning.

Våra gäster är så tacksamma – man tror knappt att det här är sant

Svante Paulsson är ägare av fastighetsbolaget Backahill i Ängelholm. Företaget har nu gått in med en halv miljon kronor till den ideella föreningen i somras, vilket innebar att de befintliga lokalerna kunde helrenoveras. Arbetet för att få lokalen intakt tog sju veckor, vilket innebar att Hela människan fick hålla stängt under ombyggnationen. ”Det var det värt, har vi fått höra av våra gäster”, menar Annika.

Lokalerna har fräschats upp, mattor har bytts ut och luftkonditioneringen har blivit bättre. Dagligen kommer cirka 50 gäster till den ”nya” lokalen och "varenda en är helnöjd", lovar föreståndaren.

– Det märks hur mycket det här betyder för våra gäster. De är så tacksamma. Givetvis är vi oerhört glada för den hjälp vi fått från Backahill. Man tror knappt att det här är sant, avslutar Annika Lübeck Hultman.

Publicerad 03 October 2019 08:00