Thorsten Flinck är ute på turné.

Thorsten Flinck är ute på turné. Foto: Pressbild

Thorsten Flinck ute på turné: "Blir roligare än det låter"

Ängelholm ett av stoppen för skådespelaren

ÄNGELHOLM. Skådespelaren och artisten Thorsten Flinck är ute på turné tillsammans med gitarristen Kenny Håkansson. Bland annat blir det en spelning i Ängelholm.

Av
Paola Nordgren

Martin Wingren

"Hemma hos Thorsten och Kenny" är en konsertafton med teatrala inslag i två akter. År 2012 släppte Flinck albumet ”En Dans På Knivens Egg” med låtar som, Jag reser mig igen som också tog en plats i melodifestivalen, samt ett par av Thorstens egna tolkningar på redan beprövade alster.

Konserten beskrivs som en helkväll i vildvuxna rosors tecken fylld med ett fång sånger, dikter och teater.

– Ja, den här turnén blir något mer åt konsertformatet även om jag har lagt in både monologer och dikter. Det är en show med kvalitet och jag kan faktiskt säga att det blir roligare än det låter. Sedan skulle jag också beskriva Kenny Håkansson som Sveriges bästa gitarrist. Vi har jobbat ihop i 18 år och jag brukar säga att varför ta in en hel orkester när jag har Kenny Håkansson. Vi känner varandra väldigt bra så det är också därför vi döpt showen till, En kväll med Thorsten Flinck & Kenny Håkansson, säger Thorsten Flinck i en tidigare intervju med Lokaltidningen.

Thorsten Flinck är även aktuell med en ny singel, ”Kan du fira jul med en sån som jag”, som lanseras i samband med turnén.

Spelningen i Ängelholm äger rum den 5 november på Revyteatern.

Publicerad 02 October 2019 09:50