Nina Åkerlund arrangeras Tjejmässan som hålls i Strövelstorp.

Nina Åkerlund arrangeras Tjejmässan som hålls i Strövelstorp. Foto: Privat/Niklas Lydeen

Dags för tjejmässa: "Blivit ett event som många ser fram emot"

ÄNGELHOLM.

Höstutgåvan av Tjejmässan i Strövelstorp närmar sig. En mässa som blivit lite av en tradition, menar arrangören.

Av
Martin Wingren

Nina Åkerlund startade mässan 2012, ett arrangemang som hålls både på våren och på hösten.

– Mässan har blivit ett event som många ser fram emot, lite av en tradition. Det är många som vill vara med, både som utställare och som besökare och är något som folk räknar med och skriver in i almanackan, säger arrangören.

Mässan startade hon för att uppmärksamma kvinnligt företagande.

– Jag insåg att jag hade så många kvinnor runt mig som startade företag och tänkte att det här måste vi uppmärksamma. Sedan har mässan växt till att vara inspiration för de som inte vågat ta steget ännu men som funderat på att starta eget, besökarna kan bli inspirerad av de tjejer som startar eget, säger Nina Åkerlund.

Antalet utställare brukar vara runt 25 företag. Fler vill ställa ut men istället för att expandera så vill arrangören hålla mässan i en lagom storlek.

– Jag får tyvärr tacka nej till många som vill ställa ut men för att behålla charmen och det intima och lite av den lantliga känslan så är det mysigt att hålla det på den här nivån, säger hon och fortsätter:

– Jag vill även poängtera att alla är välkomna, även om det är fokus på kvinnligt företagande, inte bara tjejer. Och det är fri entré.

Tjejmässan

Äger rum i Strövelstorp den 19 oktober klockan 10-15. Med bland annat mode och inredning till skönhet och välmående

Publicerad 01 October 2019 09:53