Stina Andersson sadlade om – från kommunalt chefsjobb till livsstilscoachl.

Stina Andersson sadlade om – från kommunalt chefsjobb till livsstilscoachl. Foto: Martin Wingren

Från chef inom kommunen till livsstilscoach

Stina Andersson sadlade om och anammade indisk hälsolära

ÄNGELHOLM.

Stina Andersson var mitt i karriären och hade många chefsjobb på sitt cv, senast som kart- och mätchef i Ängelholms kommun. Då sadlade hon om till lärare och rådgivare inom den indiska hälsoläran ayurveda.

Av
Martin Wingren

Stina Andersson bytte stadshusets korridorer mot Vattnets hus, där hon sedan i våras hyr kontor och mottagningsrum. Efter en ledarskapskurs kom hon i kontakt med ayurveda, en indisk livs- och hälsolära som hon sedan blev allt mer intresserad av.

– Jag har alltid intresserat mig för filosofi och psykologi men jag valde naturvetenskapen och att bli ingenjör, säger hon och fortsätter:

– Efter att jag kom i kontakt med ayurveda så tog intresset för det över allt mer och mer.Där ser man helheten och skiljer inte på kroppen och själen.

Sedan dess har hon hunnit utbilda sig inom ayurveda och har även blivit lärare inom det. Hon ger, med sin bakgrund som chef, även ledarskapskurser knutet till läran. Dessutom startar hon qi gong-pass på Vattnets hus under hösten.

Och sedan hon bytte chefskarriären mot sin nuvarande karriär upplever Stina Andersson att livet blivit mindre stressfyllt.

– Det var roligt på mitt tidigare jobb men jag upplevde aldrig, som jag gör nu, att jag längtar till mitt jobb. Jag kom till en punkt där jag kände att den energi jag lägger är inte värt det som jag fick ut. Det var slitigt att jobba och mycket omorganisation och det gick ut över min hälsa säger hon och fortsätter:

– Jag har alltid sökt efter min grej och nu har jag hittat den. Jag arbetade mest med hjärnan innan, nu även mer med hjärtat.

Stina Andersson har numera sin arbetsplats på Vattnets hus.

Stina Andersson har numera sin arbetsplats på Vattnets hus. Foto: Martin Wingren

Publicerad 29 September 2019 00:00