Byggvarukedjan NP Nilsson stänger butiken i Förslöv.

Byggvarukedjan NP Nilsson stänger butiken i Förslöv. Arkivfoto: Martin Wingren

NP Nilsson lämnar Förslöv

ÄNGELHOLM/FÖRSLÖV.

Byggvaruföretaget NP Nilsson stänger butiken i Förslöv.

Av
Martin Wingren

Sista dagen för NP Nilsson i Förslöv blir den 1 november. All personal får dock fortsätta i butiken i Grevie, rapporterar hd.se.

– I Förslöv finns där kanske inte tillräckligt med volymer för att ha en bygghandel egentligen. Slår vi ihop Förslöv och Grevie får vi definitivt det, säger Fredrik Bergh, vd på NP Nilsson, till tidningen.

Förra året stängdes butiken i Munka Ljungby.

– Man åker till Ängelholm från Munka Ljungby. Det var ett enklare beslut. Förslöv var ett jobbigare beslut. Vi har varit där sedan 1972. Det känns lite vemodigt. Tyvärr måste man ibland ta sådana här beslut för att komma fram, säger Fredrik Bergh.

Framöver finns det en tanke om att bygga bostäder på platsen.

– Vi ska se om vi kan hitta på något spännande på den marken och bostadsutveckla där. Vi för en dialog med kommunen. Det är ett fint område och man vill förtäta i Förslöv, säger Fredrik Bergh vidare till hd.se.

NP Nilsson har sedan tidigare meddelat att man lämnar bygghandelskedjan XL-Bygg och istället ansluter till Woody bygghandels kedja.

Ännu en förändring för NP Nilsson är att man den 1 oktober lämnar bygghandelskedjan XL-Bygg för att istället ansluta sig till bygghandelskedjan Woody bygghandel.

– Woody bygghandel är en delägarledd kedja som ägs fullt ut av oss lokala delägare. Många av delägarna är väldigt lika oss. Vi kommer fortsätta att ta lokala beslut som fyller våra kunders behov. Det är vår styrka och det kan vi göra inom Woody vilket är direkt avgörande för vår framgång" sade företagets VD Fredrik Bergh i en kommentar när nyheten presenterades.

Publicerad 18 September 2019 11:42