Jim Nilsson på 19Hundra satsar på sydamerikanskt tema.

Jim Nilsson på 19Hundra satsar på sydamerikanskt tema. Foto: Wilhelm Nilsson

19Hundra storsatsar på nytt: ”Hittat unikt koncept”

ÄNGELHOLM.

Nu ska mat och dryck från salsans och chilins hemkontinent fylla tomrummet i Ängelholm. Satsningen innebär att flera nya arbetstillfällen skapas.

Av
Wilhelm Nilsson

Ängelholm blir sydamerikanskt. I alla fall på 19Hundra, som från och med i höst satsar på det sydamerikanska köket, i helt nytt koncept. Det innebär alltså att huvudfokus på grillrätter skrotas tillsvidare.

– Grillkonceptet har vi hållit på med i sex år. Men när alla andra tog efter oss, tröttnade vi lite. Nu har vi hittat något unikt för Ängelholm som vi tror kommer passa in väldigt bra, säger 19Hundra-krögaren Jim Nilsson.

Tanken var att de sydamerikanska influenserna skulle ta vid redan i början av oktober. Efter att rekryteringen av en ny köksmästare har dragit ut på tiden, kan Jim Nilsson inte garantera något spikat datum än. Men när väl allting fallit på plats kommer gästerna kunna frossa i allt vad det sydamerikanska köket innebär.

– Det blir inriktat på ”spicy food” med många olika kryddor. Sydamerikansk tapas, burgare, tacos och kött med olika styckdelar kommer vi ha på menyn. Givetvis blir det en hel del drinkar åt det kryddigare hållet, berättar krögaren.

Kan vi förvänta oss något spektakulärt kött som vi inte brukar se på våra svenska krogar?

– Sådant avslöjar vi inte än, säger Jim Nilsson hemlighetsfullt.

Det nya konceptet innebär att 19Hundra söker personal över fyra tjänster, vilket innebär att en köksmästare, en bartender och två extrakockar ska anställas.

Publicerad 17 September 2019 08:13