Klart för avspark. Svenska landslaget genrepar i Ängelholm 17 september.

Klart för avspark. Svenska landslaget genrepar i Ängelholm 17 september. Foto: Adobestock

Sverige ställs mot jättenationen i Ängelholm: ”Stort intresse”

ÄNGELHOLM.

Svenska landslaget i fotboll laddar inför nästa års mästerskap som avgörs i Ängelholm. På tisdagen ställs de mot Spanien. Ett lag som väntas ställa många frågor till ”Blågult”.

Av
Wilhelm Nilsson

I maj nästa år avgörs EM-mästerskapet i fotboll för F17 i Sverige, då Ängelholm är en av spelorterna. Sedan en vecka tillbaka gnuggar de svenska tjejerna på sitt spel genom ett så kallat för-EM, där matcher mot USA (Falkenberg) och Tyskland (Halmstad) klarats av. På tisdagen spelas en tredje match, och det i Ängelholm, när Spanien kommer på besök.

– Spanien har på senare år blivit skickliga på att ta fram väldigt duktiga spelare. Det är ett spelskickligt lag, som lyckas få ihop en bra kombination av det taktiska och tekniska. Vi ställs inför en riktigt bra utmaning, helt enkelt, säger Pär Lagerström, förbundskapten för Sveriges F17-landslag.

Ni har förlorat mot både USA och Tyskland under den här samlingen. Vad ska ni göra annorlunda för att rubba Spanien?

– Vi har spelat väldigt bra i de matcherna (mot USA och Tyskland), men tyvärr harr vi inte orkat hela vägen. Nu ska vi försöka hålla en jämn koncentration och spela smart även i de perioderna vi är trötta, menar förbundskaptenen.

Pär Lagerström, förbundskapten för Sveriges F17-landslag.

Pär Lagerström, förbundskapten för Sveriges F17-landslag. Foto: Svenska fotbollsförbundet

Vi märker hur stort intresse det finns för fotbollen här nere

Men allt handlar inte om spelet på plan. Utan också inramningen. Hittills har atmosfären och mottagandet på arenorna i för-EM varit ”fantastiskt”. I de tidigare matcherna som spelats på Falcon Alkoholfri i Falkenberg och Örjans vall i Halmstad, har över 1 000 åskådare lockats till arenorna. Nu hoppas Pär Lagerström på en upprepning i Ängelholm.

– Det skulle vara riktigt roligt. Vi märker hur stort intresse det finns för fotbollen här nere, avslutar Pär Lagerström.

Sveriges möte med Spanien sparkas igång klockan 18 på tisdagen den 17 september, och avgörs på Ängelholms ip.

Publicerad 16 September 2019 11:43