Kommunen vill finna en lösning för ställplatsbristen för husbilar.

Kommunen vill finna en lösning för ställplatsbristen för husbilar. Foto: Adobestock

Ställplatsbrist bekymrar kommunen: ”Alldeles för få”

ÄNGELHOLM.

Parkeringsplatser användes i somras som övernattningsplatser. Det får nu Ängelholms kommun till att tänka om inför kommande turistsäsong.

Av
Wilhelm Nilsson

Bristen på ställplatser för husbilar skapar besvär i Ängelholm. Åtminstone under sommarmånaderna, då turisterna är som flest. Något som märktes av under sommaren, då många av husbilarna tvingades att ställa sina fordon på vanliga parkeringsplatser under nätterna.

– Det var inte som så att det skapades någon parkeringsbrist, men det var en tydlig indikation för att ställplatserna är alldeles för få. Inte minst i det här skedet när intresset för campinglivet blir allt större, säger Björn Adlerberth, trafikingenjör på Ängelholm kommun.

I nuläget kan jag inte ge några konkreta svar på vilka områden där vi kan förlägga fler ställplatser

Kommunen diskuterar nu lösningar för hur problemet ska lösas inför nästa sommar. Förslaget är att anordna fler ställplatser i centrum och vid badplatserna.

– Vi har i samråd med hamnen tittat på befintliga ytor i deras område, men där finns för tillfället inga ytor att gå på. I nuläget kan jag inte ge några konkreta svar på vilka områden där vi kan förlägga fler ställplatser, säger Björn Adlerberth.

Kommunstyrelsen ska fatta ett beslut i ärendet senast den 31 december.

Publicerad 16 September 2019 11:32