På måndag får gymnasiesärskoleeleverna på Rönnegymnasiet besök av elever från bland annat Tyskland, Lettland och Rumänien.

På måndag får gymnasiesärskoleeleverna på Rönnegymnasiet besök av elever från bland annat Tyskland, Lettland och Rumänien. Foto: Adobestock

Rönnegymnasiet får internationellt besök

Initiativet grundar sig i ett EU-projekt

ÄNGELHOLM.

Rönnegymnasiet tar hjälp av elever från andra länder för att ge elever och pedagoger nya erfarenheter.

Av
Wilhelm Nilsson

Gymnasiesärskoleeleverna på Rönnegymnasiet Ängelholm ska bli mer internationellt erfarna. För att bli mer världsvana får de på måndag den 16 september besök av elever från andra gymnasiesärskolor, däribland från Tyskland, Lettland och Rumänien.

Under dagen kommer eleverna att få lära känna varandra genom både kanotåkning och fiske. I sin tur är förhoppningen att utbytet ska ge både eleverna och pedagogerna erfarenheter från varandras studietillvägagångssätt.

Initiativet grundar sig i ett EU-projekt som omfattas över två år. I förlängningen ska projektet ge en bild av hur skolorna ska arbeta, för att elever med högre funktionsnedsättning, ska komma in i yrkeslivet efter studierna.

Eleverna på Rönnegymnasiet besökte tidigare år eleverna i Tyskland. Under 2020 planeras besök även på skolorna i Rumänien och Lettland.

Publicerad 14 September 2019 07:00