Stadsbyggnadsnämndens ordförande Tomas Fjellner (M) och Matilda Lööv, biträdande projektledare Peab Bostad, tog ett gemensamt första spadtag.

Stadsbyggnadsnämndens ordförande Tomas Fjellner (M) och Matilda Lööv, biträdande projektledare Peab Bostad, tog ett gemensamt första spadtag. Foto: Martin Wingren/Illustation Peab Bostad

Spadtag för nya bostadsrätter på Ärrarps ängar

ÄNGELHOLM.

48 bostadsrätter blir det på Ärrarps ängar när Peab bygger. Nu har första spadtaget avklarats men redan är 39 lägenheter sålda.

Av
Martin Wingren

Det blir sex stycken hus med åtta lägenheter i varje, i storleken tvåor till fyror och första inflytt är beräknad till första kvartalet 2021.

– Läget är bra, nära till flyget och motorvägen och tio minuter till havet, ett lugnt och tryggt område, säger biträdande projektledare på Peab Bostad Matilda Lööv och fortsätter:

– Målgruppen är blandad, både äldre som flyttat från villan till yngre som ska köpa första bostaden.

Markus Hedlund ska flytta in i en trea.

Markus Hedlund ska flytta in i en trea. Foto: Martin Wingren

Av 48 lägenheter är 39 redan sålda innan byggstart.

– Det har varit bra fart på försäljningen, säger Matilda Lööv.

Tomas Fjellner (M), stadsbyggnadsnämndens ordförande, var med och tog första symboliska spadtaget.

– Vi är glada för att det byggs i Ängelholm, att det finns entreprenörer som Peab som tillför bostäder. Tidigare hade vi flygbanor här som gjorde att det inte gick att bygga men nu kan vi se ett område som blomstrar, säger han.

En av de som ser fram emot att flytta in i en trerumslägenhet är Marcus Hedlund. Han tycker att Ärrarps ängar är ett bra område med nära till mycket.

– Jag tror det blir en bra mix av bostadsrätter och villatomter i området. Det ligger bra mellan Pomona och Havsbaden och ändå nära till centrum och fin natur, säger han.

Stadsbyggnadsnämndens ordförande Tomas Fjellner (M) och Matilda Lööv, biträdande projektledare Peab Bostad, tog ett gemensamt första spadtag.

Stadsbyggnadsnämndens ordförande Tomas Fjellner (M) och Matilda Lööv, biträdande projektledare Peab Bostad, tog ett gemensamt första spadtag. Foto: Martin Wingren

Sex stycken hus med åtta lägenheter i varje blir det i bostadsrättsföreningen Iris.

Sex stycken hus med åtta lägenheter i varje blir det i bostadsrättsföreningen Iris. Illustration: Peab Bostad

Publicerad 12 September 2019 13:30