Marcus Thuresson är nytillträdd vd på Hus 57.

Marcus Thuresson är nytillträdd vd på Hus 57. Foto: Martin Wingren

Från Rögle till hotell – Marcus Thuresson tacklar nya utmaningar

ÄNGELHOLM.

I våras blev det klart att Marcus Thuresson, tidigare klubbdirektör i Rögle BK, skulle bli ny vd på Hus 57. Nu har han arbetat sina första veckor på hotellet. Genom olika satsningar hoppas han få fler besökare till hotellet och restaurangverksamheten.

Av
Martin Wingren

Sedan i våras har Marcus Thuresson varit på hotellet för att lära känna verksamheten men sedan den 1 augusti arbetar han på heltid som vd för Hus 57. Det var i våras som fastighetsägaren Backahill gick ut med att man skulle ta över driften och i samma veva presenterades Rögle förre vd Marcus Thuresson som ny vd för hotellet.

– I början har det handlat om att lära känna verksamheten och titta på ekonomin, det är den som har varit problemet. Det handlar om att få en kostadsmedvetenhet och att varje satsning ska ge något och att få en tydlig inriktning om var vi vill vara, säger Marcus Thuresson.

Hotellbeläggningen är okej, konstaterar den nytillträdde vd:n. Men det handlar snarare om att få fler gäster till restaurangen och olika evenemang, för att fylla hotellet på olika sätt.

– Vår beläggning för juli och augusti ser bra ut och vi hamnade som nummer två av kedjans 158 hotell i Skandinavien när det gäller kundnöjdet. Nu jagar vi bara ettan, säger Thuresson och fortsätter:

Marcus Thuresson, före detta hockeyspelare i både svenska klubbar och NHL samt klubbdirektör i Rögle BK, är ny vd på Hus 57. Han är även nyinflyttad Båstadbo, efter att ha bott i Skanör-Falsterbo och pendlat till Ängelholm.

Marcus Thuresson, före detta hockeyspelare i både svenska klubbar och NHL samt klubbdirektör i Rögle BK, är ny vd på Hus 57. Han är även nyinflyttad Båstadbo, efter att ha bott i Skanör-Falsterbo och pendlat till Ängelholm. Foto: Martin Wingren

– Det handlar om att få folk att nyttja hotellet vid fler tillfällen. Vi vill få hit fler konferenser, både regionala och nationella. Och vi har börjat med ett nytt lunchkoncept med bra mat och där det går snabbt och ska vara enkelt, lunchgästen har ju bara en timme på sig. Det är många som arbetar i city och vi vill få både hotellgästerna att stanna här och äta och ängelholmarna att komma hit och äta.

Hotellets After work kommer igång igen fredagen den 30 augusti men hotellet har även en ny satsning på gång.

– Vi börjar med "Ta 57:an", där besökaren får en bussbiljett och vin eller alkoholfri dryck för 57 kronor. En buss går 40 minuter innan matchstart till Catena arena från hotellet och sedan tillbaka en halvtimme efter matchslut. Så kan man sätta sig här på hotellet och summera matchen, förhoppnings vinner Rögle så det blir mycket glädje, säger vd:n och ler.

Första bussturen går lördagen den 14 september, då Rögle möter HV71.

– Det ser bra ut i år för Rögle, laget har bra lokal förankring där nio spelare har gått från juniorverksamheten till A-laget. Att man har fått hem spelare som Dennis Everberg och Mathias Sjögren gör mycket också, säger Marcus Thuresson.

Med sig från tiden som klubbdirektör i Rögle har Thuresson lagtänket.

– Om du jobbar på ett hotell, spelar hockey eller på någon annan arbetsplats så är det laget som gör det. Alla måste bidra och få sin röst hörd. Innan Rögle så arbetade jag som Sverigechef på Mekonomens verkstadsdel och även där handlade det om att jag arbetar med människor och att hitta nya idéer, säger han och fortsätter:

– Som tur är så har vi duktiga medarbetare i verksamheten som kan hjälpa mig och jag kommer in och ser det med nya ögon. I Rögle sa jag vid något tillfälle att det handlar om att få fler åskådare vid fler tillfällen och det är samma här med gäster.

Hotellet har börjat med nytt lunchkoncept.

Hotellet har börjat med nytt lunchkoncept. "Det ska vara bra mat, snabbt och enkelt", säger Marcus Thuresson. Foto: Martin Wingren

Publicerad 07 September 2019 00:00