Jim Nilsson vill satsa på en stor nattklubb i Ängelholm.

Jim Nilsson vill satsa på en stor nattklubb i Ängelholm. Foto: Privat/Genrebild Adobe Stock

Krögarprofilen vill satsa på ny stor nattklubb – letar lokal

"Ska vara något nytt som ängelholmarna inte sett ännu"

ÄNGELHOLM.

Jim Nilsson, som står bakom krogarna 19Hundra och Rost, vill nu förse Ängelholm med en ny nattklubb som ska kunna ta en större publik.

Av
Martin Wingren

– Vi har ingen renodlad nattklubb, som kan ta en större mängd människor, säger Jim Nilsson.

Efter att ha etablerat 19Hundra och Rost så berättar han att han nu vill ha en ny utmaning. Plus att han tycker att det är dags att det händer mer i Ängelholm.

– Går man ut en fredag eller lördag så är det inte mycket mer än 150 människor ute sammanlagt i Ängelholm. Förr hade vi Bahnhof och 57:an, det var tusentals människor som var ute och festade och krogarna var fulla. Det var en levande stad, säger Jim Nilsson och fortsätter:

– Folk väljer kanske att inte gå ut och äta för att det inte finns något ställe att gå till efteråt. Det är tråkigt att de som är 18-20 år ska få växa upp utan att få gå på en riktig nattklubb. Det är tråkigt att Ängelholms invånare ger sig ifrån staden när det är helg och semester, till Köpenhamn, Malmö, Helsingborg och Halmstad.

Affärsidén till den nya nattklubben är färdig, nu gäller det bara att hitta rätt lokal, berättar Jim Nilsson. Bahnhofs gamla lokaler nämns som möjliga men delar av denna ska rivas. Även en lagerlokal nämns som möjligt ställäe för en nattklubb, beroende på hur mycket som behöver renoveras. Jim Nilsson vill samtidigt inte gå i gamla fotspår, berättar han.

– Nattklubben ska vara något nytt som ängelholmarna inte sett ännu. Det ska vara centralt så att man kan gå dit men samtidigt inte ligga på en plats där det stör andra. Lokalen ska kunna ta i alla fall 1 000 personer men vi vill även kunna skala av och även ha olika sektioner, för kanske 18 plus och 30 plus men ett gemensamt dansgolv. Ska vi satsa på en nattklubb så ska vi satsa 100 procent, med live-djs utomhus så gästerna kan dansa under månen på sommarhalvåret. Det ska vara mer klass, finare grejer för de som vill dricka gott men även för de som bara vill festa. Vi ska även kunna ta emot större sittningar och eventuellt köra julbord där, säger Jim Nilsson.

Generellt tycker Jim Nilsson att mer behöver hända i Ängelholm, för att behålla åldersgruppen 20-35 i staden.

– Det är viktigt att få igång staden, fixa ett universitet och lägenhet till ungdomar. När folk fyllt 20 så flyr de staden, sen kommer de tillbaka när de är 35 och ska stadga sig, säger han.

Publicerad 27 August 2019 07:00