Carl-Gustaf Gudmundsson är ordförande i Ängelholms hembygdsförening.

Carl-Gustaf Gudmundsson är ordförande i Ängelholms hembygdsförening. Arkivfoto: Martin Wingren

Efter skadegörelsen: Hembygdsföreningen hoppas på fler medlemmar

"Många tror att det är kommunen som driver parken men det är en förening"

ÄNGELHOLM.

Den senaste tidens skadegörelse i hembygdsparken kostar pengar för föreningen. Nu hoppas man att fler Ängelholmsbor engagerar sig och blir medlemmar.

Av
Martin Wingren

Det är en uppgiven ordförande för Ängelholms hembygdsförening som summerar en vecka där en stor staty stulits, en lekstuga i Pytteskogen blivit nedklottrad med bland annat hakkors och en häst blivit utsatt för misstänkt djurplågeri.

– De har gått över en gräns när de ger sig på djuren. Man blir trött på det. Samtidigt som man sitter och attesterar fakturor från glasmästare. Vi är nog uppe i 25-30 000 kronor i skadegörelsekostnader samtidigt som vi har jobbigt med ekonomin, det känns deppigt, säger Carl-Gustaf Gudmundsson.

Han uppmanar fler till att engagera sig för hembygdsparken.

– Många tror att det är kommunen som driver parken men det är en förening. Vi är 1 000 medlemmar och då är det många som bor i andra kommuner. I Ängelholm är vi 40 000 invånare så det borde vara fler medlemmar. Ju fler vi är desto lättare är det att få in lite pengar och samtidigt fler som känner att de är "delägare" i parken, säger Carl-Gustaf Gudmundsson.

Föreningen tänker få till ett möte med kommunen där lösningar för parken ska diskuteras. Några spår efter den stulna statyn finns ännu inte heller, berättar ordföranden som tidigare i veckan öppnade upp för att söka tillstånd för kameraövervakning.

– Alternativet är att parken stängslas in och låses efter klockan åtta på kvällen. Men det vill vi ju inte, det ska vara en öppen park, säger Carl-Gustaf Gudmundsson.

Publicerad 16 August 2019 10:10