Klitterbyn har bytt ägare – bostäder planeras på tomten.

Klitterbyn har bytt ägare – bostäder planeras på tomten. Foto: Martin Wingren

Nya ägare till Klitterbyn – planerar för bostäder

HAVSBADEN.

Midroc har köpt Klitterbyn. Dagens hotell- och konferensverksamhet är tänkt att omvandlas till bostäder.

Av
Martin Wingren

Tomtmarken om 7 000 kvadratmeter har bytt ägare – nya ägaren Midrocs plan är att utveckla nya bostäder på platsen.

– Fastigheten har ett fantastiskt läge, med närhet till både havet och stadskärnan. Här finns en fin möjlighet att utveckla nybyggda bostäder som anpassas till den omgivande bebyggelsen, säger Johan Svedström, affärschef i Midroc Properties, i ett pressmeddelande.

Säljare av fastigheten är Nackarps Förvaltnings AB. Företaget har sen tidigare planerat för en förändring av fastigheten, ett arbete som Midroc nu tar över. I samarbete med Ängelholms kommun vill Midroc ta fram en ny detaljplan för området, inriktad på bostadsbebyggelse.

– Efter 25 år lämnar vi över till Midroc, som vi känner kan förädla Klitterbyn 2 på bästa sätt. På uppdrag av Midroc kommer vi att förvalta byggnaderna ytterligare en tid, säger Christian och Sara Duran som tidigare ägde Klitterbyn.

Planerna för fastigheten innebär att nuvarande byggnader rivs och lämnar plats för mindre flerbostadshus som utformas i harmoni med omgivande bebyggelse. Lägenhetsstorlekarna planeras variera från två till fyra rum och kök.

– Vi har i tidigare projekt i strandnära lägen upplevt att det finns ett stort intresse för lägenheter i bostadsrättsform. Med en kombination av hög bekvämlighet, orörd natur och närhet till staden är det ett boende som många drömmer om, säger Johan Svedström.

Publicerad 13 August 2019 14:02