Tränaren Ellinor Rydell vill få fler tjejer att börja med hockey. Här med Moa Jacobsson, Minna Börjesson och Emilia Rydell.

Tränaren Ellinor Rydell vill få fler tjejer att börja med hockey. Här med Moa Jacobsson, Minna Börjesson och Emilia Rydell. Arkivfoto: Martin Wingren

Rögle vill locka fler tjejer att börja med hockey

ÄNGELHOLM.

Rögle har fått igång tjejverksamheten i klubben, en satsning som Lokaltidningen tidigare skrivit om. Men nu hoppas klubben kunna locka ännu fler och anordnar en prova på-dag.

Av
Martin Wingren

Förra hösten kom Rögles hockeysatsning för tjejer igång och det har gått över förväntan. Men klubben hoppas på fler deltagare.

– Det har gått över all förväntant, vi blev 20 tjejer rätt direkt men sedan har vi legat på samma antal hela tiden, så vi började fundera på vad vi kan göra för att locka fler. Vi siktar på att bli den klubben i Skåne med flest tjejer verksamma, säger tränaren Ellinor Rydell.

Hon menar att budskapet måste sprida sig.

– Det är många som inte vet att det finns ett flicklag, så vi måste få folk att veta att vi finns. Hockey har historiskt varit en mansdominerad sport och det är naturligt att fler killar dragits till den, säger Ellinor Rydell och fortsätter:

– En annan utmaning är att det inte är så många klubbar som har tjejverksamhet, så vi har lite att jobba med tillsammans. Vi har ingen möjlighet att ha serier ihop till exempel men det kanske kan bli i framtiden, vi måste börja någonstans.

Den 24 augusti blir det en prova på-dag för tjejer på Catena arena, klockan 10-11.15. Rekommenderad ålder är 4-14 år.

– Då bjuder vi in tjejer som aldrig har testat på hockey så de får prova på hur det är. Utrustning får man låna, det enda man behöver ha med sig är hjälm och skridskor. Ett par av de äldre tjejerna i laget kommer att vara med och visa och vara förebilder, säger Ellinor Rydell.

Publicerad 08 August 2019 14:33