Håkan Georgsson och Karina Thögersen har öppnat kafé i Rögle ihop. Med fokus på smörrebröd och konst.

Håkan Georgsson och Karina Thögersen har öppnat kafé i Rögle ihop. Med fokus på smörrebröd och konst. Foto: Martin Wingren

Kärleken till konst och mat förde dem samman – nu öppnar paret ett tavelkafé

RÖGLE.

Karina Thögersen och Håkan Georgsson fann varandra och blev ett par förra året och år båda konstintresserade. Vardera hade på sitt håll en tanke om att öppna kafé – nu slår de ihop sina idéer och öppnar Tavelcafét i Rögle.

Av
Martin Wingren

Håkan Georgsson har arbetat som styckmästare och kallskänska under lång tid. Karina Thögersen inom vården och på fabrik. Men de målar båda tavlor och tack vare systern träffades de förra sommaren och blev ett par.

– Jag hade egentligen inte tid för karlar tänkte jag. Men min syster lekte äktenskapsmäklare och sa att hon hade hittat någon som både kan dansa och är bra på att måla tavlor, säger Karina Thögersen och skrattar

– Så vi träffades på en fest i Ängelholm, fortsätter hon.

Tycke uppstod och tidigare i år flyttade de till Rögle ihop och har förverkligat en dröm som de båda haft – att öppna ett kafé hemma i det sjönära huset och trädgården på Röglevägen 327. Där satar de även på tillverkning av smörrebröd och smörgåstårtor med mera för beställning.

– Vi vill gärna sätta Rögle på kartan, det är kul att det även finns något utanför Ängelholm och det är många som vill åka på utflykt, säger Karina.

Karina Thögersen och Håkan Georgsson har öppnat tavelkafé i Rögle, som är öppet onsdagar-söndagar under sommaren och hösten.

Karina Thögersen och Håkan Georgsson har öppnat tavelkafé i Rögle, som är öppet onsdagar-söndagar under sommaren och hösten. Foto: Martin Wingren

Dessutom kombinerar de kaféet med sitt intresse för konst. På kaféet vill de ge konstnärer som annars kanske inte når ut en chans att visa upp sina alster, allt från tavlor till skulptur.

– Många sitter hemma och är fantastiskt duktiga men har inte råd att få ställa ut på gallerier, säger Karina.

– Det finns många talanger utan utbildning, inflikar Håkan.

Karina Thögersen berättar att hon gillar det sociala och Håkan Georgsson står för kockandet i köket i källaren.

– Mina två passioner är matlagning och att måla, säger Håkan.

Karina har danskt påbrå från sin far och har även bott i Danmark under lång tid. Något som kommer väl till pass när det ska göras smörrebröd, menar hon.

– Det ska vara klassiska smörrebröd som "Stjerneskud" och "Dyrlaegens nattemad", säger hon.

– Man kan hitta på oändliga saker med smörrebröd, det är tacksamt att hitta på roliga saker. Vi satsar på mat istället för en massa sötsaker, säger Håkan.

Fotnot. Denna artikel har tidigare publicerats i Lokaltidningen.

Publicerad 17 July 2019 00:00