Pernilla Särbring, Linn Wahlkvist och Lokal Tasdemir arbetar med frukosten på Hus 57.

Pernilla Särbring, Linn Wahlkvist och Lokal Tasdemir arbetar med frukosten på Hus 57. Foto: Martin Wingren

Hotell satsar på lokal frukost

ÄNGELHOLM.

Hus 57 satsar på att anlita lokala leverantörer till frukosten. "Vi vill gynna de som finns omkring oss", säger Pernilla Särbring som är frukostansvarig.

Av
Martin Wingren

Hotellkedjan Best Western, där Hus 57 ingår, har beslutat sig för att ha lokala leverantörer till sina olika hotell genom satsningen "Meet the locals". För Ängelholms del innebär det samarbete med fyra leverantörer och producenter från närområdet.

– Vi vill hålla oss i närheten och ha fokus på lokala leverantörer av grönsaker, kött och fisk. Sedan bakar vi vårt bröd själva och gör egen marmelad så det är ju också lokalt, säger frukostansvariga Pernilla Särbring.

Det finns ett intresse från gästerna för lokalt producerad mat, berättar frukostansvariga som menar att det även innebär en satsning på miljön och hållbarhet.

– Gästerna får även information om var maten kommer från och vi gynnar de som finns omkring oss och tänker hållbarhet. Samtidigt som vi minskar matsvinnet när gästen märker att maten inte kommer från storpack utan vårdar den på ett annat sätt, säger Pernilla Särbring.

Linn Wahlkvist arbetar i hotellrestaurangen och märker att initiativet möts med intresse från gästerna.

Bland de lokala leverantörerna finns SP Chark, Munkagrodden, Grönsakshallen Sorunda och Bondens skafferi.

Bland de lokala leverantörerna finns SP Chark, Munkagrodden, Grönsakshallen Sorunda och Bondens skafferi. Foto: Martin Wingren

– Det uppskattas att det är lokalt. Det känns också bra för oss i personalen, man kan stå för det och är stolt över det.

Att ha kontakt med fler leverantörer kan dock betyda merarbete för personalen.

– Det blir lite mer administrativt arbete med det, med fler kontakter men det är värt det i slutändan. Istället för att maten ska köras längre ifrån, säger Linn Wahlkvist.

Fotnot. Denna artikel har publicerats tidigare i Lokaltidningen.

Munkagrodden, nyligen utsedd till Årets företagare, är med på frukostbordet på Hus 57.

Munkagrodden, nyligen utsedd till Årets företagare, är med på frukostbordet på Hus 57. Foto: Martin Wingren

Publicerad 13 July 2019 00:00