Mamma och dotter, Jessika och Naomi Kristensson, driver Little Mama´s i centrala Ängelholm där det bara är tjejer som står för pizzabakandet.

Mamma och dotter, Jessika och Naomi Kristensson, driver Little Mama´s i centrala Ängelholm där det bara är tjejer som står för pizzabakandet. Foto: Martin Wingren

Här är det girl power bakom pizzorna

"Det är en cool grej att vi bara är tjejer"

ÄNGELHOLM.

På Little Mama's i centrala Ängelholm är det tjejer som står för pizzabakandet. "Det är en cool grej att vi bara är tjejer, det är girl power", säger Naomi Kristensson som driver restaurangen.

Av
Martin Wingren

Pizza-traditionen finns i familjen sedan tidigare då mamma Jessika Kristensson, som även är delägare till city-restaurangen, driver Havsbadskjollan i Havsbaden. Eftersom det fanns efterfrågan från kunderna öppnade de för tre år sedan sedan Little Mama's inne i stan på Laxgatan. Där har det blivit så att det nästan bara är tjejer som jobbar som pizzabagare.

– Vi vill ge tjejer en chans. Det har varit så att tjejer i restaurangbranschen oftast varit de som arbetat som servitriser, stått i disken eller varit kallskänkor och killarna de som varit kockar, säger Jessika Kristensson.

Restaurangen öppnade 2016, sedan tidigare driver Jessika Kristensson Havsbadskjollan.

Restaurangen öppnade 2016, sedan tidigare driver Jessika Kristensson Havsbadskjollan. Foto: Martin Wingren

Naomi Kristensson började själv arbeta på familjens restaurang i Havsbaden när hon var 13 och bakade pizza från det att hon var 16. Hon använder gärna hash-taggen "Girl power i sociala medier" och har planer för framtiden.

– Vi vill visa på girl power, att tjejer kan. Om vi öppnar fler restauranger så kan vi köra vidare med konceptet med bara tjejer, säger Naomi Kristensson.

Ofta börjar de anställdapå praktik och lärs sedan upp på restaurangen efterhand. På helgerna är åtta personer inne i produktionen på kvällarna, varav en är kille i disken. Resten är tjejer som bakar pizzorna.

– Förkunskapen är inte det viktigaste utan intresse för mat. Estetiken är viktigt, att baka pizza är ett hantverk, säger Jessika Kristensson och fortsätter:

– Tjejerna är noggranna när de bakar och det blir snygga produkter.

Vad är hemligheten bakom en bra pizza?

– Bra råvaror och att man bakar med kärlek. Men även degen, tomatsåsen och osten är oroligt viktiga faktorer.

Nymodigheter som semmelpizza, vad tycker ni om det?

– Det är roligt att få nya influenser och prova något nytt. Vi har redan provat saker som tacopizza och har även planer på att göra en nutellapizza.

Jessika och Naomi Kristensson.

Jessika och Naomi Kristensson. Foto: Martin Wingren

Fotnot. Denna artikel har tidigare publicerats i Lokaltidningen.

Publicerad 07 July 2019 00:00