Här är det Robin Stegmar och Jojje Jönsson som uppträder i

Här är det Robin Stegmar och Jojje Jönsson som uppträder i "Brännvin i kikar´n", på Vallarnas friluftsteater i Falkenberg. Foto: Bo Håkansson

Dag-Otto på gästspel i Ängelholm i höst

ÄNGELHOLM.

Jojje Jönsson, bland annat känd för sin karaktär Dag-Otto Flink, tar med sig revykolleger på turné i höst. Ett av stoppen är i Ängelholm.

Av
Martin Wingren

Jojje Jönsson får sällskap av Willy Björkman, känd från Tv 4:s Bygglov och Let´s dance, Håkan Windahl och Anders Jönsson från Nöjeskompaniet och sångerskan och sketchartisten Matilda Jönsson. I föreställningen kommer Jojje Jönssons klassiska karaktärer brevbäraren Dag-Otto, drängen Errolf och Blyge Örjan dyka upp.

– Vi gjorde föreställningen Nöjeskarameller i våras och det gick så bra så vi ville fortsätta med det, säger Jojje Jönsson och fortsätter:

– Det blir mycket musik och komik och vi kör en akt på 100 minuter rakt av.

Under sommaren är Jojje Jönsson med i buskisen på Vallarna i Falkenberg, årets uppsättning kallas "Stulen kärlek", ett arrangemang som lockar storpublik – totalt 100 000 besökare väntas.

– Det är overkligt egentligen, Vallarna är en av Sveriges största teatrar. En skådespelaren från Dramaten som vi hade med sade att det som en Rolling Stones-konsert, säger Jojje Jönsson och skrattar.

Föreställningen Nöjeskarameller ger sig ut på turné till fem städer i höst, däribland Ängelholm den 27 september på Jarl Kulle-scenen. Konceptet passar mindre lokaler bra, menar Jojje Jönsson.

– Det blir mer intimt, vi gör det här med publiken. Vi delar deras glädje, när de skrattar så mår vi bra

Publicerad 24 June 2019 10:33