Marcus Thuresson, Rögles vd.

Marcus Thuresson, Rögles vd. Arkivfoto: Therese Suokas

Rögle gör miljonvinst

Bästa ekonomiska resultatet i föreningens historia

ÄNGELHOLM.

Rögle BK gjorde en vinst på 3,4 miljoner kronor förra året. Det står klart när föreningens bokslut är klart för säsongen 2018/2019.

Av
Martin Wingren

Omsättningen ökade med cirka 3 miljoner kronor, till 127 miljoner.

– Det var ett bra år, inte minst ekonomiskt. Vår omsättning fortsätter att öka och vi har även i år fått med oss resultatet som är det viktigaste. Vi behåller det starka stöd som vi har i regionen och det är glädjande, säger vd Marcus Thuresson i en kommentar på föreningens hemsida och fortsätter:

– Vi hade ett bättre publiksnitt än budgeterat vilket givetvis bidrar till resultatet samtidigt som vi har lyckats hålla kostnaderna enligt plan.

Det egna kapitalet uppgår nu till 7,7 miljoner kronor.

– Vi är på rätt väg, både sportsligt och ekonomiskt och det tycker jag den gångna säsongen visar, säger Marcus Thuresson.

Så här säger Marcus Thuresson om lagbygget som är på gång, där bland annat hemvändarna Niklas Hansson och Dennis Everberg återvänt till klubben.

– Det är kul att vi åter igen lyckas med att få tillbaka spelare som kommer från regionen och har utbildats i Rögle. Det är viktigt för oss och vi är väldigt glada över det lagbygge som vi har påbörjat. Vi har inför säsongen 9 stycken spelare i truppen som antingen har Rögle som moderklubb eller gått genom vårt juniorprogram och det skall vi vara stolta över.

Publicerad 09 June 2019 00:00