Jessikan Kristensson driver Havsbadskjollan, som utsattes för vandalisering under natten till fredagen.

Jessikan Kristensson driver Havsbadskjollan, som utsattes för vandalisering under natten till fredagen. Foto: Privat/Arkivfoto

Vandalisering i Havsbaden – kioskägare drabbad: "Tar hårt på en"

Risk för att säsongspremiären försenas

HAVSBADEN.

Någon eller några har farit fram genom Havsbaden och vandaliserat under natten. Bland annat Havsbadskjollan är drabbad.

Av
Martin Wingren

Kiosken, som ska öppna för säsongen imorgon lördag, drabbades av att någon slagit in ett fönster med en stolpe från en busshållsplats.

– De har varit här från glasfirma och reparerat. Det är en hållplats-skylt som de har tagit loss och tryckt in skylten genom ett fönster. De har inte varit inne och stulit något utan det är ren skadegörelse, säger Jessika Kristensson som driver Havsbadskjollan och fortsätter:

– Jag blir så arg. Det tar hårt på en när man ändå har så mycket att göra. Vi skulle öppna imorgon, för säsongen men vi siktar på att göra det om jag blir klar här.

Enligt Jessika Kristensson är det fler längs vägen som drabbats.

– Soptunnor som välts och skolor och företag som drabbats av att fönsterrutor som slagits sönder. Men vet ju inte om det är samma personer som ligger bakom.

– Det är inte bara att rutan går isönder och vad det kostar utan det är även priset på all tid jag lägger ner från klockan 7. Det får jag ingen ersättning för, bara för att någon inte vet vad rätt och fel är, säger Jessika Kristensson som polisanmält händelsen.

Hon hoppas att någon sett något.

– Det är bra om detta sprids, någon känner säker till något, säger Jessika Kristensson som fått mycket stöd under förmiddagen:

– Många medmänniskor, stammisar, kommer in och kramar om en. Jag har fått hjälp att göra i ordning här så att vi kan öppna.

Publicerad 31 May 2019 11:59