Ida Eriksson och Lisa Bengtsson har två olika förslag på stadshus.

Ida Eriksson och Lisa Bengtsson har två olika förslag på stadshus. Foto: Martin Wingren

Unga tankar om framtida stadshus

ÄNGELHOLM. Ett nytt stadshus och hus i det framväxande bostadsområdet på Errarps ängar. Det har elever på Rönnegymnasiet skissat på idéer för.

Av
Martin Wingren

Bio i en del av stadshuset, plus restaurang och butiker för att locka besökare, det tog Ida Eriksson fasta på i sina tankar om hur Ängelholms framtida stadshus skulle kunna se ut och innehålla. Det är elever i årskurs tre på Rönnegymnasiet som fick klura på idéer för ett nytt stadshus. I Lisa Bengtssons förslag finns det möjlighet för företag att hyra in sig.

– Det blir mer realistiskt att arbeta så här, man vill att det ska bli så verkligt som möjligt, säger eleverna och fortsätter:

– Vi fick en tomt i stationsområdet att utgå från men annars fick vi tänka fritt.

Det är kommunen som tagit fram de fiktiva uppdragen åt eleverna som går teknikprogrammet

Samtidigt tog elever i tvåan fram planer för bostäder på Errarps ängar, där de arbetat fram husen i datorprogram och tagit fram mäklarbeskrivningar. David Ericsson ritade ett hus som han kallar "Villa 160".

– Det är kul och intressant men mycket arbete som ligger bakom. Det är mycket pill med att bygga och limma ihop huset, säger han.

Nils Ternéus valde att kalla sitt hus "Villa kvadrat".

– Jag har utgått från hur jag själv skulle vilja. Det är ett hus för seniorer, med ett plan och med pool i mitten, säger han.

Carl Davidssons förslag kring stadshuset går ut på två olika ytor – en för stadshusets verksamhet och en för restaurang och affärer, med en koppling som förbinder de båda byggnaderna.

Carl Davidssons förslag kring stadshuset går ut på två olika ytor – en för stadshusets verksamhet och en för restaurang och affärer, med en koppling som förbinder de båda byggnaderna. Foto: Martin Wingren

Villa kvadrat.

Villa kvadrat. Foto: Martin Wingren

Publicerad 28 May 2019 11:00