Karin Stenholm, ordförande i Naturskyddsföreningen, och Malin Bertheden, här med sina barn Elna och Alvar, var på plats för klimatmanifestationen.

Karin Stenholm, ordförande i Naturskyddsföreningen, och Malin Bertheden, här med sina barn Elna och Alvar, var på plats för klimatmanifestationen. Foto: Martin Wingren

Klimatprotest utanför stadshuset

ÄNGELHOLM.

En grupp personer trotsade regnet på fredagseftermiddagen och samlades utanför stadshuset. För att hålla i en klimatprotest, initierad av Naturskyddsföreningen.

Av
Martin Wingren

Naturskyddsföreningen vill att Ängelholms kommun, och landets kommuner generellt, vidtar åtgärder för att Parisavtalet ska följas och klimatmålen i detta ska nås. Det globala klimatavtalet från Paris trädde i kraft 2016 och går bland annat ut på att minska utsläppen av växthusgaser.

– Politikerna måste fatta beslut för att Parisavtalet ska följas. Globalt sett är vi många som protesterar och det finns en kraft i att visa oss, säger Karin Stenholm som är ordförande i Naturskyddsföreningen i Ängelholm.

Hon menar även att alla generellt måste engagera sig mer för klimatet.

– Vi talar om Bilen, att ändra transportmedel, Biffen, att tänka på vad man äter och äta mindre kött, Bostad, att man ser över uppvärmning och gör effektiviseringar och Börsen, att man tittar på vilka fonder man investerar i, säger Karin Stenholm.

I höst, den 1 oktober på Järnvägens museum, väntar en politikerutfrågning, som Naturskyddsföreningen har bjudit in alla partier i Ängelholm till.

– Vi har bett partierna att utse en representant från varje parti och har fått svar från hälften av partierna hittills, säger Karin Stenholm.

Publicerad 25 May 2019 00:00