Hjärna här – facebookgruppen som samlar Ängelholmsbornas idéer kring hur staden ska utvecklas.

Hjärna här – facebookgruppen som samlar Ängelholmsbornas idéer kring hur staden ska utvecklas. Foto: Martin Wingren

Hjärna här vill samla ängelholmarnas idéer: "Både högt och lågt"

ÄNGELHOLM.

En linbana mellan Skälderviken och Vejbystrand? Ett konserthus på badhustomten, eller varför inte en isbana på torget? Hjärna här är ett växande forum på Facebook som vill samla Ängelholmsbornas idéer. Tanken är att få igång workshops och aktionsgrupper framöver.

Av
Martin Wingren

Det är både högt och lågt bland idéerna som gruppen samlar, menar Daniel Monsén, arkitekt och en av initiativtagarna till Hjärna här.

– Vi vill vara ett modernt medborgarinitiativ och samla flera röster och idéer. Vi är obundna på alla sätt, det här är ett medborgarinitiativ, säger Daniel Monsén.

Forumet växer på sociala medier, i dagsläget är det strax över 400 som gillar sidan på Facebook och nära 300 som är engagerade i gruppen där man ansöker om att bli medlem för att sedan kunna engagera sig djupare.

– Tanken är att vi ska strukturera det mer framöver, ha workshops och fler aktionsgrupper. I dag arbetar vi till exempel med att få ett kallbadhus i Ängelholm och då har vi tillsatt en grupp som jobbar med frågan, säger Daniel Monsén.

– Vi ställer inte bara frågan och säger att vi vill ha ett kallbadhus utan vi tar fram förutsättningar kring ekonomi, lämplig placering med mera som vi kan ha med om vi till exempel ska ha en dialog med kommunen, inflikar Jan-Inge Hansson.

Just nu håller Hjärna här på att sammanställa idéer som kom in under Företagardagarna, där gruppen hade en karta över Ängelholm och lät besökarna komma med idéer om hur olika delar av kommunen kan utvecklas. Bland idéerna finns allt från en linbana mellan Skälderviken och Vejbystrand till fler badbryggor, ett konserthus på badhustomten till fler kameror för att göra det tryggare och kollektivtrafik på Rönne å.

– Ur de konstigaste idéerna kan man ibland finna de bästa lösningarna, säger Jan-Inge Hansson och fortsätter:

– Vi vill vara en positiv kraft med fler ja-sägare och ett forum för idéer och tankar kring Ängelholms utveckling. Istället för att var och en sitter med idéer på varsitt håll så samlar vi dessa.

Huvudsaken är att berika staden så att den fortsätter att utvecklas, menar de engagerade.

– Om man inte gör det lite festligt här så släcker folk lamporna och går hem, säger Daniel Monsén.

Jan-Inge Hansson och Daniel Monsén samlar idéer för Ängelholms utveckling.

Jan-Inge Hansson och Daniel Monsén samlar idéer för Ängelholms utveckling. Foto: Martin Wingren

Publicerad 21 May 2019 08:40