Foto: Martin Wingren

Backahill tar över driften av Hus57: "Tuff press på ekonomin"

Avågende Rögle-vd:n Marcus Thuresson tar över som ny hotellchef

ÄNGELHOLM.

Fastighetsägaren Backahill tar över även driften av Hus 57. Detta för att "säkra driften" av hotellet, enligt vd Anders Nelson.

Av
Martin Wingren

– Vi tar över hotellet för att säkra driften. De som har det i dag har varit duktiga på att sätta hotellet på kartan men på andra sidan myntet så är det en tuff start för vem som helst, där ekonomin ska följa med. Det är tufft att starta en sådan grej och tuff press på ekonomin, säger Anders Nelson, vd på Backahill, till Lokaltidningen.

Driften av företaget går över till Backahill som informerat ledningsgruppen och personalen.

– Vi är övertygade om att den här typen av hotell behövs i Ängelholm. Hotellet kommer att fortsätta som det gör i dag, sedan måste vi vända situationen ihop med personalen, säger Anders Nelson.

Anders Nelson, vd Backahill.

Anders Nelson, vd Backahill. Arkivfoto: Martin Wingren

Backahill kommer att driva hotellet tills vidare för att få verksamheten i balans men utesluter inte att något nytt företag går in i framtiden.

– I Ängelholm är inte tanken att driva ett hotell men får anpassa oss till hur situationen ser ut, säger Anders Nelson.

Mattias Frisk och Pia Hansson, som drivit Hus57 sedan starten förra året.

Mattias Frisk och Pia Hansson, som drivit Hus57 sedan starten förra året. Arkivfoto: Martin Wingren

Avgående Rögle-vd:n Marcus Thuresson går in som ny hotellchef.

– Det här har gått väldigt fort sedan jag fick frågan från Backahill men jag lockas av utmaningen och går in i det projektet med ödmjukhet. Hotellets dagliga verksamhet kommer att fortsätta som vanligt samtidigt som jag sätter mig in i bolagets drift. Jag är tacksam mot Rögles styrelse som gett sitt godkännande och mina åtaganden inom Rögle kommer inte att påverkas av det här, säger han i ett pressmeddelande.

Marcus Thuresson blir ny hotellchef på Hus57.

Marcus Thuresson blir ny hotellchef på Hus57. Foto: Therese Suokas

Det är Mattias Frisk och Pia Hansson som drivit hotellet sedan starten i mars förra året. Mattias Frisk vill, när Lokaltidningen når honom på telefon, inte kommentera övertagandet ytterligare utan hänvisar till sitt uttalande i ett pressmeddelande:

– Det har varit en fantastiskt rolig och utvecklande resa för oss att få ha varit med från början i processen av att starta upp ett nytt, stort och efterlängtat hotell i Ängelholm. Vi är nöjda med hur väl mottaget Hus 57 blivit, både av hotellgäster och andra besökare men det har också bitvis varit en tuff resa. Det finns saker som vi inte hade kunskap om eller hade erfarenhet av som varit en utmaning. Vi är även tacksamma för det stöd och support vi fått av fastighetsägaren Backahill under hela tiden. Framåt kommer vi nu att fokusera fullt ut på Riverside, säger Pia Hansson och Mattias Frisk.

Publicerad 21 May 2019 15:24