Föreningen Classic Summer Meets Marlene Kreutz och Ewe Windahl, Louice Nilsson på Valhall Park, Lennart Sjöborg, ordförande i föreningen, Jonas och Helena Mareniusson på Valhall Park Hotell och Roland Kreutz som sitter inne i Bubblan från 1971.

Föreningen Classic Summer Meets Marlene Kreutz och Ewe Windahl, Louice Nilsson på Valhall Park, Lennart Sjöborg, ordförande i föreningen, Jonas och Helena Mareniusson på Valhall Park Hotell och Roland Kreutz som sitter inne i Bubblan från 1971. Foto: Martin Wingren

Ordnar helt ny träff för bilentusiaster

Veteranfordon av alla de slag sammanstrålar på Valhall park

ÄNGELHOLM.

I sommar blir det premiär för en ny bilträff på Valhall park – Classic summer meet. Det blir allt från cyklar till veteranbilar och militärfordon. "Alla fordon som rullar på gummi", säger arrangörerna.

Av
Martin Wingren

Den nya veteranfordonsträffen kommer att fylla parken med utställare, är förhoppningen från arrangörerna i nybildade föreningen Classic summer meet.

– Vi hoppas på mellan 4 000 och 5 000 besökare och 500 till 600 utställare. Och bra väder, det ska inte vara för varmt så att folk istället är på stranden och inte heller för kallt så att folk stannar hemma, säger ordföranden Lennart Sjöborg och skrattar.

Han och Ewe Windahl, som är vice ordförande, var med och drog igång Lergökarallyt i början på 90-talet men är numera inte involverade i det evenemanget. Men att arrangera något för veteranfordonsentusiaster kände de för igen.

– Vi har fått många förfrågningar från folk som vill ha kvar en bilträff i staden. Vi har planerat det här i flera månader, säger Lennart Sjöborg.

– Här får folk tid att träffas och prata, ändå från klockan 10 till 16, tillägger Ewe Windahl.

Både Valhall Park och Valhall Park Hotell är också med på arrangemanget.

– Det är en väldigt fint omgivning att ha evenemang i, vi fick sådan positiv respons efter att trädgårdsmässan arrangerades här för några veckor sedan hur fint det är i parken, säger Jonas Mareniusson som driver hotellet tillsammans med Helena Mareniusson.

Det blir allt från veteranbilar till dragsters, flyguppvisning och nya bilar som visas.

– Vi har Koenigsegg att vara med, de kommer att visa upp sin nya bil Jesko, säger Ewe Windahl.

Classic summer meet

Arrangeras lördagen den 6 juli klockan 10-16. Inträdet kostar 50 kronor och parkering 50 kronor. Överskottet går till Stefan Paulssons cancerfond och Forget diabetes. Hasse Andersson är på plats och delar ut pris till Bästa originalbil.

Publicerad 14 May 2019 07:00