Crossfit växer och nu blir det nya lokaler på Kullavägen. Anton Jonkman är en av tre delägare tillsammans med Lisa Jonkman och Pierre Rundwall.

Crossfit växer och nu blir det nya lokaler på Kullavägen. Anton Jonkman är en av tre delägare tillsammans med Lisa Jonkman och Pierre Rundwall. Foto: Martin Wingren

Crossfit växer – flyttar till nya och större lokaler

ÄNGELHOLM.

Crossfit Ängelholm växer och har under en tid haft behov av större lokaler. Nu flyttar träningsverksamheten in i en ombyggd ladugård på arenaområdet.

Av
Martin Wingren

Sedan de nya ägarna tog över företaget för lite drygt två år sedan har verksamheten ständigt vuxit. I dag finns det 130 medlemmar som tränat i lokalerna på Storgatan. I de nya lokalerna, på Kullavägen uppe vid fotbollsplanerna och i närheten av Catena arena, finns det numera 400 kvadratmeter träningsyta, dubbelt så mycket som tidigare.

– Behovet har funnits länge, vi har fört diskussioner med vår hyresvärd Backahill som även har den här fastigheten. Vi började titta på det redan för 1,5 år sedan men det tar ju lite tid med bygglov och så. Det blir perfekt här. Omklädningsrummen blir större, nu blir det tre duschar på damernas omklädningsrum mot en innan, säger Anton Jonkman och visar runt i lokalerna i den ombyggda ladugården som även fått en tillbyggnad.

– Det är ett helt annat ljusinsläpp här, i tidigare lokalen hade vi bara ett fönster i taket. Och så har man behållit den rustika charmen med bjälkarna, fortsätter han.

Läget i arenaområdet passar verksamheten utmärkt, menar Anton Jonkman.

– Det är ett område som växer och vi vill gärna vara en del av det. Vi får även närmare till arenan, vi har ju även hand om fysträningen för Rögles ungdomsverksamheter, säger han.

En nyhet är även att det kommer att finnas en sjukgymnast som hyr in sig och har sin verksamhet i byggnaden. Parkeringsmöjligheterna för besökarna blir också bättre.

– Här finns runt 30 parkeringsplatser, innan har ju besökarna fått hitta platser på annat sätt. Vi hade inte kunnat hitta en liknande anläggning inne i centrum, där vi hade kunnat växa så här, säger Anton Jonkman och fortsätter:

– På den här tomten finns det även möjlighet att bygga ut, med kanske en utomhus-yta.

Invigning blir det den 18 maj med bland annat olika prova på-aktiviteter.

"Det är ett perfekt läge på arenaområdet", säger Anton Jonkman, delägare till Crossfit Ängelholm. Foto: Martin Wingren

En ombyggd och uppfräschad ladugård som försetts med en tillbyggnad är ny hemvist för träningsföretaget.

En ombyggd och uppfräschad ladugård som försetts med en tillbyggnad är ny hemvist för träningsföretaget. Foto: Martin Wingren

Publicerad 14 May 2019 09:30